Dogovoren spektakularan transfer Frenkieja de Jonga!
Foto - EPA

Seli u Manchester

Dogovoren spektakularan transfer Frenkieja de Jonga!

Midhat Šljivak

Ugledni novinar Gerard Moreno donio je večeras spektakularnu vijest.

Moreno tvrdi da su Barcelona i Manchester United postigli dogovor oko transfera Frenkieja de Jonga i Nizozemac će po svemu sudeći karijeru nastaviti na Old Traffordu.

Transfer De Jonga iznosit će između 75 i 80 miliona eura. Barca se na prodaju odlučila jer igre 24-godišnjeg fudbalera nisu blistave i postoji bojazan da će njegova vrijednost u narednim godinama opasti.

Tako će nizozemski fudbaler napustiti Camp Nou nakon tri godine. Barcelona neće imati gubitaka na njemu jer su ga i kupili za 75 miliona eura od Ajaxa.

De Jong je u protekle tri sezone odigrao 139 utakmica za katalonskog velikana i postigao je 13 golova.

Xavi o vezisti svog tima: On je genije!

Xavi Hernandez imao je često pohvale na račun Frenkieja de Jonga iako ovaj nije previše blistao.

"Postaje sve bolji i bolji, pokazuje veliki napredak. On je genije", govorio Xavi o vezisti svog tima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, u narednoj sezoni Xavi će morati bez Nizozemca. Barca ga je prinuđena prodati i sjajni stručnjak će tražiti druge opcije u veznom redu.

Dobra stvar je svakako dolazak Francka Kessieja i vidjet ćemo hoće li on biti adekvatna zamjena.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sars33
Dodi dodi dodi dodi
1 0
Eno30
Uh konacno neka dobra vjest, e sad hajmo jos dobrih pojacanja u odbrani napadu pa da se necemu mozemo nadati, i ako su se i drugi maksuz pojacali
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi