Preko noći je postao najomraženiji među navijačima Barcelone, počelo je iživljavanje!

Scena uoči treninga

Preko noći je postao najomraženiji među navijačima Barcelone, počelo je iživljavanje!

Admin Čaušević

Barcelona i dalje nije u stanju da registruje novopridošle igrače iako ih je već predstavila kao pojačanja.

Martin Braithwaite i Samuel Umtiti su ranije označeni kao veliki ''paraziti'' od strane navijača, međutim posljednjih dana status ''crne ovce'' dobio je Frenkie de Jong.

Prema nekim izvorima Barcelona De Jongu duguje 17 miliona eura, a ideja Barcelone je da mu se taj novac isplati do 2026. godine do kad mu važi ugovor.

Nizozemac želi da se osigura da primi novac koji mu se duguje bez obzira da li to bilo u Barceloni ili u nekom drugom klubu u koji bi eventualno prešao.

De Jong je za kratko vrijeme postao najomraženiji igrač među navijačima što se moglo i vidjeti prije današnjeg treninga.

Prilikom ulaska u trening kamp veznjak je dočekan sa salvom uvreda i zvižduka, a umalo je i napadnuto njegovo vozilo.

Oglasi

Prijete mu sudom

U pismu koje je sredinom prošlog mjeseca poslano nizozemskom veznjaku, Barcelona ga je obavijestila da je njegov ugovor nezakonit i da ga mogu "oboriti" pravnim putem.

Odnos između kluba i De Jonga je sve gori, ali niko nije mogao ni da zamisli da će pritisak kluba na Nizozemca doći do te mjere da je Uprava kluba zaprijetila pismom da će mu poništiti ugovor i da će ga izvesti na sud.

Predsjednik nizozemskog sindikata igrača Evgeni Levchenko Barcinu akciju smatra "iznudom" i najavio je da će sve biti predato FIFA-i i Svjetskom sindikatu igrača.

Barcina ideja bila je poništiti ugovor koji je De Jong potpisao s ranijom Bartomeuovom upravom 20. oktobra 2020. kojim je nizozemski igrač produžio ugovor s Barcelonom do 2026. u zamjenu za smanjenje plate u sezonama 20-21 i 21-22. Sporazum sličan onome koji su Ter Stegen, Pique i Lenglet sklopili na te datume.

Trenutni upravni odbor Barce smatrao je da su uslovi ove obnove ugovora nezakoniti i pismom je igraču zaprijećeno da će iznijeti ugovor na sud kako bi bio raskinut, iako mu je dana opcija prijateljskog sporazuma koji se sastojao od toga da se De Jong dobrovoljno vrati na uslove originalnog ugovora koji je potpisao u januaru 2019.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To je pismo De Jongovim advokatima stiglo 15. jula ove godine, zanimljivo jedan dan nakon što je De Jong odbio prihvatiti prvu ponudu koju mu je Barca dala da ode u Manchester United.

Igračevi advokati ne kriju nelagodu zbog stava Laportine uprave. Smatraju se pod izuzetnim pritiskom da odu iz kluba na odredište koje odredi Barcelona i traže svoje pravo na ostanak u Barci, što je Frenkiejeva prva opcija, a ako odu, oni će odlučiti gdje.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Opet profesor mora da daje lekciju. Klub i igrač su napravili dogovor da klub plaća igrača za odredjeni % manje tokom turbulentnih mjeseci pendemije. % koji nije placen će biti dodat na igračevu platu zadnjih par godina ugovora. Dakle prvih 2-3 godine dobiješ 50% a zadnjih 2-3 dobiješ 150%. Igrač je odlučio da želi da mijenja klub (ili šta već) klub se želi držati postignutog dogovora i plaćati igrača 50% sledece 2-3 godine jer toliko mu duguju. Igrač na drugu ruku želi da mu klub isplati cijeli izostanak odjednom. Dakle po dogovoru, može ili a- ostati i primati 150% ili B- otići i dobijati 50% duga (uz platu drugog kluba) P.S libo me racku i za de jonga i Barcu samo ste dosadili i Bogu i narodu sa polovnim informacijama…. P.S.S ovo 50% i 150% su samo date brojke da možete lakše razumjeti novinari
5 3
koraj
Ja mislio da je samo uprava ovog "kluba" blentava a haman ni navijaci ne zaostaju puno. Ljudi hoce svoje pare, zagarantovane ugovorom. Sta im nije jasno???
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi