Katastrofa u finišu prvog dijela El Clasica: Pjesma je odmah stala, čuli su se samo aplauzi

De Jong je teško povrijeđen

Katastrofa u finišu prvog dijela El Clasica: Pjesma je odmah stala, čuli su se samo aplauzi

Admin Čaušević

Prema svemu sudeći završena je sezona za veznjaka Barcelone Frenkieja De Jonga koji je na nosilima iznesen sa terena stadiona Santigao Bernabeu u finišu prvog poluvremena El Clasica. Zanimljivo da je Nizozomac dobio aplauz navijača Reala.

Finiš prvog poluvremena El Clasica donio je neželjene scene. De Jongu je stradao zglob i nizozemskog veznjaka čeka višemjesečna pauza.

Do teške povrede je došlo u žaru borbe sa Federicom Valverdeom koji je još jednom pokazao koliko zapravo ima razoran udarac.

Urugvajac je uletio klizećim, stigao je udariti loptu prije veznjaka Barcelone i De Jongu se momentalno iskrenuo zglob.

Uhvatio se De Jong za glavu svjestan težine povrede. Ubrzo je iznesen nosilima, a navijači Reala su tom prilikom pokazali veličinu.

Oglasi

Pjesma je automatski prestala i čuli su se samo aplauzi kao znak podrške nizozemskom veznjaku koji će vjerovatno propustiti Evropsko prvenstvo.

S obzirom da je iznesen na nosilima jasno je da De Jonga čeka pauza od nekoliko sedmica, a da li će morati na operaciju pokazat će pregledi u ponedjeljak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Svakako je ova povreda katastrofa za Nizozemca pošto je ove sezone igrao i više nego dobro te je trebao biti uzdanica popularnih Lala na Evropskom prvenstvu.

Zanimljivo da je pauzirao proteklih nekoliko sedmica te propustio zbog povrede zgloba, vratio se protiv PSG-a u Ligi prvaka, ali sada se ponovo povrijedio i to teže.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi