Na stadionu Bernabeuu se zaista dešavaju čuda: Jedno takvo je Barcelonu ostavilo u nevjerici

Odlučeno je da nije gol

Na stadionu Bernabeuu se zaista dešavaju čuda: Jedno takvo je Barcelonu ostavilo u nevjerici

Admin Čaušević

Teško je sudijama donijeti odluku na štetu Reala, odlično se to vidjelo u prvom poluvremenu El Clasica na stadionu Santiago Bernabeu.

Pri rezultatu 1:1 Yamal je mislio da je postigao gol nakon ubačaja iz kornera, ali se prevario. Tačnije, mlada zvijezda Katalonaca je završila u nevjerici.

Iako se činilo da je lopta prešla gol-liniju sudije su odlučile da to nije slučaj što je bio okidač za pristalice Barcelone počnu rigati vatru.

Lunin je uspio odbraniti loptu iza gol-linije, a na kraju je odlučeno da nije prešla cijelim obimom te gol Katalonaca nije priznat.

Sudiji Soto Gradu je stigla dojava iz VAR sobe da nije gol. Zanimljivo da u prijenosu nije grafički prikazano da li je lopta prešla gol-liniju ili ne.

Oglasi

Ianče, ranije je tokom meča sviran penal za Real koji je također bio predmet polemika.

Sve upućuje na to da će ovo biti još jedan El Clasico poslije kojeg će se više pričati o suđenju nego o samoj igri dva najveća španska kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španska La Liga je jedna od rijetkih vodećih liga koja uvijek nema postavljenu goal-line tehnologiju koja bi odmah otklonila dileme da li je bio pogotak ili nije.

Ovo nije prvi put da se na Pirinijema polemiše oko "fantomskih golova" i definitivno je loša reklama za španski fudbal. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sirkrajvosa
Penal za Real kontakt inicirao napadač. Saki protiv Bayerna identičan nije svirao. Čist gol poništen Barceloni. Penal za Barcelonu i žuti karton Camavingi nije sviran. Minut kasnije Camavinga dobiva žuti karton gdje ruši napadača kao zadnji igrač odbrane u gol šansi. Sve za poluvrijeme. Aferim.
6 0
DamirS
Ovo se stvarno ne vidi da li je gol ili ne. Ali penal je smiješan. Isto ovako je bilo na tekmi Arsenal Bayern gdje je Saka namjerno udario golmana u nogu i pao i nije bio penal.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi