Frenkie De Jong govoreći o Ronaldu pokazao svoje pravo lice

Za primjer drugima

Frenkie De Jong govoreći o Ronaldu pokazao svoje pravo lice

Edmir Škorić

Gotovo čitav Ajax se nada da Cristiano Ronaldo još nije fizički spreman za utakmicu Lige prvaka sa timom iz Amsterdama, što bi povećalo šanse Holanđanima u četvrtfinalu.

Ipak, koliko god u Ajaxu vjeruju da Ronaldo neće bit spreman, Frenkie de Jong je izrazio
želju da Portugalac ipak bude u sastavu Stare dame i time ipak pokazao dozu profesionalizma i manire izuzetnog gospodina.

"Nadam se da se Ronaldo oporavio od povrede. On je vrhunski igrač i vjerovatno je šansa da pobijedimo bez njega puno veća nego s njim, ali želim da igram protiv najboljih i da pobjeđujem najbolje", kazao je De Jong, pa je dodao:

"Inače, ako dobijemo bez Ronalda bit će: 'Ajax je dobio Juve, ali falio je taj igrač...'. Ne želim da iko propusti duel, uvijek želimo da igramo protiv najboljih".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ronaldo se prije dvije sedmice povrijedio u meču Portugala i Srbije, ali po svim prilikama bit će spreman za prvi meč. Nijedan igrač nije postigao više golova protiv Ajaxa u evropskom kontekstu nego 34-godišnji Portugalac: sedam pogodaka, doduše koliko i Lionel Messi iz Barcelone, dok je Robert Lewandowski pet puta zabijao protiv Ajaxa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi