Sada je potpuno jasno zbog čega je Frenkie de Jong otputovao u London

Ništa od transfera

Sada je potpuno jasno zbog čega je Frenkie de Jong otputovao u London

Edmir Škorić

Samo 48 sati prije kraja ljetnog prijelaznog roka, Frenkie de Jong se ukrcao na avion sa djevojkom Mikky Keimeney i krenuo put Londona.

Naravno, snimak De Jonga i djevojke s aerodroma u Barceloni i ulazak u avion koji ide za London izazvao je bum, a odmah se počelo špekulisati u kojem engleskom klubu će završiti veznjak Barcelone, koji je sedmicama ranije bio spreman da promijeni sredinu.

Trener Manchester Uniteda Erik ten Hag objavio je proteklih sedmica da je spreman čekati zadnji dan prijelaznog roka kako bi doveo veznjaka. Na kraju se odlučio za Realovog Casemira, pa su mediji uvjereni da ostaju u igri Chelsea i Liverpool. Svima manje - više nedostaje jedan takav igrač u veznom redu.

Međutim, ubrzo je na Twitteru nekoliko novinara iz Španije otkrilo pravi razlog njegovog odlaska u London. Naime, vjeruje se da od transfera nema ništa. ESPN-nov novinar Saumel Marsden je objavio kako su igrači dobili nekoliko slobodnih dana, zbog čega je Frenkie odlučio da posjeti upravo London.

Njegov posjet je isključivo turistički i nema veze s transferom, pa će De Jong ostati u dresu Barcelone najmanje do januara 2023. godine.

Osim de Jonga, u London je otišao i njegov zemljak Memphis Depay, koji se također povezivao s drugim klubovima, ali i on je trenutno pod ugovorom s Barcelonom i sve je izvjesnije da će ostati.

Oglasi

Španski list Actualite objavio je na Twitteru: "Frenkie de Jong i Memphis Depay putuju u Englesku na vjenčanje Donnyja van de Beeka".

Bivši veznjak Uniteda je prijatelj dvojcu Barcelone i zajedno dijele svlačionicu u reprezentaciji Nizozemske.

De Jong je u proteklom periodu imao dosta problema s rukovodstvom Barcelone. Od njega su tražili smanjenje plate koju mu je dala prethodna uprava kluba.

Čak je Barca prijetila i tužbama zbog navodno nelegalnih ugovora. Potom su zatražili da barem smanji primanja jer je s gotovo 30 miliona eura bruto godišnje De Jong bio najplaćeniji igrač tima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodno mu klub čak i duguje 20 miliona eura za neisplaćene ugovorne obaveze u proteklim sezonama.

Frenkie de Jong je na Camp Nou stigao 2019. godine iz Ajaxa za 75 miliona eura. Odigrao je 143 utakmic3 i postigao je 13 golova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

davide.azzurri
Svima je potpuno jasno koji ste vi amateri od novinara..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi