Kounde registrovan, ali velika žrtva je čovjek koji je tek stigao u klub i sada ide u Barcu B

Dali su mu obećanje, ali...

Kounde registrovan, ali velika žrtva je čovjek koji je tek stigao u klub i sada ide u Barcu B

Endin Čaušević

Jules Kounde sinoć je konačno debitovao u dresu Barcelone nakon što ga je klub uspio registrovati.

Kounde je još prošlog mjeseca stigao u Barcelonu iz Seville, ali nije imao pravo nastupa u prva dva kola La Lige jer ga katalonski klub nije uspio registrovati na samom početku sezone.

Čak se špekulisalo da Barcelona ne može izvršiti registraciju sve dok ne proda nekog prvotimca, ali jučer su svi bili iznenađeni kada je La Liga potvrdila da je Kounde registrovan.

Xavi je odmah odlučio da Francuza stavi u prvu postavu i ovaj defanzivac je odigrao cijeli meč u sinoćnjoj pobjedi protiv Valladolida (4:0).

Međutim, mnogima nije bilo jasno kako je Barcelona izvršila registraciju jer niko od prvotimaca još uvijek nije napustio klub, te nije bilo prostora da se registruje francuski defanzivac.

No, španski mediji objavili su da su u Barceloni našli rješenje, ali na štetu igrača koji je također ovog ljeta stigao na Camp Nou.

Oglasi

Barcelona je odlučila da Pablo Torre više ne bude registrovan za mečeve prvog tima i on je prebačen u Barcu B i registrovan je za mečeve rezervne ekipe koja se takmiči u trećem rangu španskog fudbala.

Iz Barce su uvjerili mladog igrača da to neće potrajati i da će se on odmah vratiti u prvi tim, ali situacija ne djeluje baš toliko obećavajuće.

Barcelona do kraja prelaznog roka mora nekoga prodati kako bi Torrea vratili u prvi tim, a vremena je sve manje jer se prelazni rok završava za samo tri dana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na kraju bi Torre mogao biti najveći gubitnik u svemu tome i ostati u Barci B za koju bi bio primoran da nastupa u prvom dijelu sezone jer bi Barcelona priliku za novu registraciju igrača imala tek u januaru iduće godine.

Ovaj 19-godišnjak stigao je u Barcelonu ovog ljeta iz Racing Santandera, ali je jasno da nije u prvom planu Xavija. No, iz kluba su mu obećali da će riješiti situaciji i vratiti ga u prvi tim do kraja ovog prelaznog roka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi