Ni s kim se sudbina ove sezone nije poigrala kao s De Jongom, ali sam je kriv
Odbijao je napustiti Barcelonu i to se, barem za sada, pokazalo kao pogrešan potez.

Odbijao je ono što će sada morati

Ni s kim se sudbina ove sezone nije poigrala kao s De Jongom, ali sam je kriv

E. Ganibegović

Mnogo prašine se ljetos diglo oko Frenkieja de Jonga i oko njegovog odlaska iz Barcelone. Na kraju je odbio transfer da mu se ne bi desilo ono što je sada u Barceloni.

Barcelona je ljetos odradila sjajan posao na transfer planu kada su u pitanju dolasci igrača.

Stigle su velike zvijezde kao što su Lewandowski, Kessie, Raphinha, Christensen i Kounde, a svakako je velika stvar i to što je produžen ugovor s Dembeleom.

Kako je katalonski tim u lošoj finansijskoj situaciji, bili su primorani srezati plate svim fudbalerima, a neke i prodati.

Neki su to odmah prihvatili kao što je naš Miralem Pjanić (koji je kasnije i napustio klub), neki su se dvoumili, a nekima nije palo na pamet.

Jedan od njih je i Frenkie de Jong. Nije prihvatao da mu se smanji plata, a odbio je i odlazak s Camp Noua.

Oglasi

Najzainteresovaniji za njegove usluge bio je Manchester United i prema izvještajima evropskih medija činilo se kako je stvar blizu realizacije.

Ipak, Frenkie de Jong odbio je preći u Manchester United jer ovaj tim nije bio kvalifikovan za Ligu prvaka. Nije htio da igra Evropsku ligu na Old Traffordu.

Sudbina se poigrala s njim. Manchester United izborio je šesnaestinu finala Evropske lige u koju je Barcelona ispala kao trećeplasirani tim grupe C Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Današnjim žrijebom u Nyonu odlučeno je da se upravo Manchester United i Barcelona sastanu u ovoj fazi takmičenja, tako da će De Jong ipak igrati Evropsku ligu i to baš na Old Traffordu.

Ove sezone De Jong je 16 puta nastupio za Barcelonu u svim takmičenjima i postigao je dva gola. Podsjetimo, ugovor s timom iz Katalonije traje mu do ljeta 2026. godine.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Nije prihvatio smanjenje Plate jer je par mjeseci prije prihvatio odgod plaćanja… koliko puta pisete o kupusu a sezona mrkve ?
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi