Dosta mu je svega: De Jongu je prekipjelo i sve je priznao pred saigračima u svlačionici

Čini se da odlazi

Dosta mu je svega: De Jongu je prekipjelo i sve je priznao pred saigračima u svlačionici

Eldar Ganibegović

Frenkie de Jong i Barcelona u sukobu su već gotovo dva mjeseca, zbog prave drame izazvane njegovim mogućim transferom.

Barcelona ga se želi "riješiti" i dogovorila se s Manchester Unitedom. Katalonci se više ne žele oslanjati na de Jonga, pogotovo jer je na njegovoj poziciji u sastavu imaju nekoliko igrača.

Osim toga, gazde na Camp Nouu definitivno ga žele prodati iz još jednog razloga: trebali su staviti u džep između 80 i 85 milijuna eura nakon dogovora s Unitedom, iako je i Chelsea izjednačio ponudu.

Iznos je popriličan za Barcelonu, koja je u dugotrajnoj krizi i svaki novčić se računa. Osim toga, Katalonci ne mogu registrovati jedno od pojačanje, Julesa Koundea, dok ne prodaju još nekog igrača kako bi napravili financijsku ravnotežu.

U međuvremenu, sit priče i problema, De Jong je kolegama u svlačionici Barcelone rekao šta će sljedeće učiniti i tajna je bila otkrivena.

Prema pisanju britanskih medija, nizozemski veznjak priznao je da je moguće da će prihvatiti transfer u Manchester United, ali im je istovremeno rekao da su ga šefovi kluba nevjerojatno uzrujali.

Oglasi

De Jong se držao i zbog ponašanja šefova s njim. Veznjak nije zadovoljan što mu je predloženo smanjenje plate kako bi nastavio na Camp Nou.

Ne razumije zašto neki igrači mogu imati veću platu, naprimjer Lewandowski, a on ne. Rečeno mu je da može nastaviti u Barci ako pristane na smanjenje plate.

Povrh toga, imao je dugove stare dvije godine otkako je potpisao s Kataloncima, a šefovi su ga zamolili da se odrekne novca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sve to, plus činjenica da mu je Xavi rekao da više neće u momčad, užasno je razljutila de Jonga, pogotovo jer se klub dogovorio s drugom momčadi da ga proda, bez pristanka igrača.

De Jong bi odavno pristao na transfer da se United plasirao u Ligu prvaka. To je također jedan od razloga zašto nije prihvatio transfer.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi