Čolpa: I pored ogromnih pritisaka, svi izvještaji na Skupštini su usvojeni

Zasjedala Skupština FS KS

Čolpa: I pored ogromnih pritisaka, svi izvještaji na Skupštini su usvojeni

A. Beganović, foto: T. Hebib

Danas je u Sarajevu održana redovna sjednica Skupštine Fudbalskog kantona Sarajeva.

Danima unazad se mnogo pričalo o današnjoj sjednici Skupštine Fudbalskog Saveza Kantona Sarajevo, no ništa epohalno se nije dogodilo.

Potvrdio je to za SportSport i prvi čovjek kantonalnog Saveza, Fuad Čolpa, koji je između ostalog istakao da se veliki broj delegata Skupštine suočavao sa ogromnim pritiscima.

"Današnja Skupština je zakazana prema Mapi puta Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Sve je proteklo u najboljem redu, iako moram istaći da nam je veliki broj delegata prije samog početka Skupštine istakao da su bili pod ogromnim pritiscima od Ministarstva sporta i kulture Kantona Sarajevo i FK Sarajevo", istakao je Čolpa za SportSport.

"Na početku Skupštine se vidjelo da određeni broj delegata želi Skupštinu usmjeriti u jednom smjeru koji bi doveo do njenog prekida. Ipak nisu uspjeli u tome i nakon zdrave diskusije pristupilo se glasanju. Usvojeni su svi izvještaji koji su bili na Dnevnom redu i sa mnogo zadovoljstva smo završili rad", dodao je Čolpa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvi čovjek kantonalnog saveza je istakao da je po prvi put u historiji Savez godinu završio sa plusom od 37.000 KM, te da je razočaran u nekoliko delegata koji dolaze iz klubova sa Ilidže.

"Finansijski odlično stojimo, godinu smo završili u plusu 37.000 KM. Po prvi put u historiji nemamo finansijskih problema, no i pored toga dio delegata sa Ilidže je želio Skupštinu odvesti u drugom smjeru, a da stvar bude gora to su upravo oni kojima je Savez najviše pomogao. No, nisu delegati podlegli pritiscima, tako da nastavljamo raditi u jednoj pozitivnoj atmisferi", zaključio je Čolpa.

Top Komentari

mido1921
Čolpa **** m ti ženski dio porodice. Jel te dosta, majku ti mrtvu.
1 0
Vladojagodo
Ja znam od prezimena Colpa da je Anida stroj ? halalio bi sve Colpi kad bi kcerka izasla na veceru samnom??
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi