Pjesme, bakljada, ovacije u centru Zagreba: Veličanstven doček za Vatrene
FOTO: EPA

Osvojili bronzu na Mundijalu u Kataru

Pjesme, bakljada, ovacije u centru Zagreba: Veličanstven doček za Vatrene

H. Zilić

Fudbalska reprezentacija Hrvatske stigla je u večernjim satima na zagrebački aerodrom, nakon čega se uputila na Trg Bana Jelačića u centar Zagreba gdje im je priređen veličanstven doček.

Izabranici Zlatka Dalića na Mundijalu u Kataru osvojili su treće mjesto i došli do treće medalje na prvenstvima svijeta od nezavisnosti.

Hrvatska je bila bronzana 1998. u Francuskoj, srebrena 2018. godine u Rusiji i bronzana 2022. godine u Kataru

U utakmici za treće mjesto u Kataru Vatreni su savladali Maroko sa 2:1.

U Zagrebu je priređena prava fešta, hrvatski navijači su još jednom pozdravili svoje heroje, a reprezentacija Hrvatske je dokazala da je sami vrh svjetskog fudbala i da finale iz Rusije prije četiri godine nije bila slučajnost.

Na glavnom zagrebačkom trgu bilo je desetine hiljada navijača koji su uz pjesme i baklju slavili još jednu svjetsku bronzu.

Po dolasku na trg navijačima su se obratili fudbaleri kao i selektor Zlatko Dalić.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Posebne ovacije dobio je kapiten Luka Modrić koji je u Kataru igrao svoj posljednji Mundijal, a još se ne zna da li ćemo Modrića gledati na EURO 2024. godine, tada će Luka već imati 39 godina.

Hrvatska ima još jednu priliku da dokaže svoju snagu u evropskom i svjetskoom fudbalu jer će sredinom naredne godine igrati završnicu Lige nacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi