Fudbal u Engleskoj kreće od prvog vikenda u junu?

Čini se da je plan takav

Fudbal u Engleskoj kreće od prvog vikenda u junu?

Engleska fudbalska liga (EFL) planira da se utakmice prekinute sezone nastave igrati od 6. juna, ukoliko okolnosti budu dovoljno sigurne.

Fudbal u Engleskoj je trenutno suspendovan zbog pandemije koronavirusa, ali sve više raste i zabrinutost zbog finansijskog udara suspenzije na klubove.

Prema pisanju britanskog Mirrora, EFL je odlučan u namjeri da se sezona nastavi, kako bi engleski niželigaši bili u mogućnosti boriti se sa neminovnim finansijskim poteškoćama.

Datum o kojem se priča je 6. juni. Dakle, takmičenja bi se mogla nastaviti od ovog dana.

Ukoliko se takmičenja nastave u junu, očekuje se da će se sve utakmice igrati pred praznim tribinama.

Iako je Premier liga davno izašla iz sistema EFL-a, za sada se vjeruje da bi se i takmičenje u eltinom rangu engleskog fudbala moglo nastaviti prvog junskog vikenda (6. juni je subota).

Podsjetimo, posljednja utakmica Premiershipa prije prekida takmičenja odigrana je 9. marta. Tada je Leicester savladao Aston Villu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno, klubovi i engleska fudbalska tijela će "progurati" nastavak takmičenja početkom juna samo ako u međuvremenu vlast potvrdi da se to može učiniti bez ugoržavanja sigurnosti i zdravlja građanstva.

Treba istaći i da je već osnovan "hitni fond" od 50 miliona funti za pomoć klubovima pod okriljem EFL-a (Championship, League 1, League 2) koji su počeli osjećati posljedice finansijske krize.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti