"Fudbal umire, sreća pa imamo Barcelonu"
Prije dolaska u Rennes Hatem Ben Arfa je bio član PSG-a. Tamo nije bio omiljen i nije igrao više od godinu i po (Foto: EPA)

Hatem Ben Arfa tvrdi

"Fudbal umire, sreća pa imamo Barcelonu"

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone godinama unazad je igrala možda i najbolji fudbal u Evropi.

To im je donijelio i veliki broj trofeja, ali i dosta fanova širom svijeta, koji su bili potpuno zaluđeni igrom katalonskog velikana.

Među navijačima Barcelone je i francuski fudbaler Hatem Ben Arfa koji to ne krije i smatra da je sreća što postoje timovi poput Barce.

"Zabavan je način na koji oni igraju", rekao je Ben Arfa, te je dodao:

"Danas se previše igra defanzivno, previše je taktičkog fudbala. Srećom tu je Barcelona, jer fudbal polako umire. Ako ste gledali Svjetsko prvenstvo, sve vam je jasno. Nestao je užitak u igri", riječi su Ben Arfe.

Iskusni ofanzivac je u karijeri promijenio veliki broj timova, a trenutno je član Rennesa. Ne zna da li će tamo biti i naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Samo Bog zna hoću li biti u Rennesu i naredne sezone. Vidjećemo, još uvijek ništa ne znam", istakao je Ben Arfa.

Ove sezone Ben Arfa je odigrao 34 meča i ima učinak od sedam golova i šest asistencija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi