Sprema se neočekivani i iznenađujući transfer Artura Vidala
Već godinama čileanski fudbaler veoma uspješno igra u Evropi. Međutim, čini se kako je došlo vrijeme za povratak u Južnu Ameriku (Foto: EPA)

Čileanac napušta Barcelonu?

Sprema se neočekivani i iznenađujući transfer Artura Vidala

M. Šljivak

Arturo Vidal mogao bi veoma brzo promijeniti klub.

Čileanski veznjak stigao je tokom ljeta u Barcelonu, ali bi se na Nou Campu mogao zadržati samo jednu sezonu.

Vidalu će u narednom periodu stići zanimljiva ponuda. U svojim ga redovima želi argentinski velikan Boca Juniorsa i pokušaće da ga dovedu na kraju sezone u La Ligi.

Ekononska moć tima iz Buenosa Airesa je sve veća. Oni to žele maksimalno iskoristiti i dovesti igrače sa kojima će krenuti u osvajanje Copa Libertadoresa, a Vidala vide kao idealnog igrača za svoj tim.

Fox Sports Argentina tvrdi da će u narednim danima rukovodstvo Boce početi pregovore sa igračem i Barcelonom o mogućem transferu i nakon toga će biti mnogo toga jasnije u ovom slučaju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vidal je ove sezone u dresu Barcelone odigrao ukupno 40 utakmica u svim takmičenjima, a ima učinak od dva gola i četiri asistencije.

U bogatoj karijeru koju je počeo u Colo Colu 31-godišnji fudbaler je još igrao za Bayer Leverkusen, Juventus i minhenski Bayern.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi