Fudbaler Ajaxa se nije pokajao zbog sramotnog ispada

Nije se ni izvinio

Fudbaler Ajaxa se nije pokajao zbog sramotnog ispada

Teme:

Nesportski potez fudbalera Ajaxa Joela Veltmana obišao je cijeli svijet.

Veltman je na utakmici Ajaxa i Sparte iskoristio povredu svog saigrača Traorea kako bi pokušao na prevaru postići pogotak, a učinio je to tako što je protivničkom fudbaleru gestikulirao da stane jer njegov kolega leži na travi.

I dok je fudbaler Sparte ispoštovao fair-play, Veltman je postupio bezobrazno i nastavio napad koji, srećom po sve, nije krunisan golom.

Joel Veltman je danas najtraženija osoba u holandskom fudbalu, a 24-godišnji defanzivac je za tamošnje medije dao komentar na svoj sramotni potez. Zanimljivo je da se nije izvinio ni pokušao opravdati.

"Samo sam htio da ispadnem pametan, ali znam da to možda nije najljepša stvar koju sam uradio. Moj potez je možda loš primjer djeci koja uče igrati fudbal, ali mislio sam da možemo postići gol. Gol je gol", rekao je Veltman, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Pošto se Traore nije ozbiljno povrijedio, na kraju smo se i dobro nasmijali. Ipak, ne vjerujem da će iko više probati ovaj trik, jer neće upaliti".

Ajax je Spartu savladao sa 2:0, ali utakmica je ostala u sjeni Veltmanovog poteza koji je pobrao stotine negativnih komentara po društvenim mrežama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi