Fudbaler Augsburga tvrdi da je ispao budala: "Je*ene utakmice bez publike"

Igrači Koelna ga nadmudrili

Fudbaler Augsburga tvrdi da je ispao budala: "Je*ene utakmice bez publike"

A. Čaušević

Napadač Augsburga Florian Niederlechner smatra kako je nedostatak buke na stadionu kriv zašto je promašio penal u duelu s Koelnom minulog vikenda. 

Augsburg je protiv Koelna osvojio bod nakon št oje Philipp Max u 85. minuti izjednačio na 1:1 i tako odgovorio Anthonyju Modestu koji je bio strijelac vodećeg gola za Jarčeve.

Rezultat je mogao biti i drugačiji da Niederlechner u 27. minuti nije promašio ponela. Njegov udarac je odbranio Timo Horn nakon što su ga igrači Koelna nadmudrili.

"Napravio sam najveću grešku koja se može napraviti kod izvođenja penala. Je*ene utakmice bez publike", kazao je 29-godišnjak poslije meča.

Prije izvođenja penala igrača Koelna su rekli Hornu da Niederlechner voli da šutira u svoj desni ugao. Nakon što je čuo njihovu razmjenu riječi iskusni napadač je promijenio stranu, golman gostiju se bacio i odbranio.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Uvijek pucam na svoju desnu stranu. Dopustio sam da situacija utiče na mene. Često sam bio heroj. Danas sam ispao budala", rekao je on.

Niederlechner se sigurno nada da njegov promašeni penal neće skupo koštati ekipu u borbi za opstanak. Četiri kola prije kraja sezone Augsburg ima četiri boda prednosti u odnosu na opasnu zonu.

Top Komentari

Penderinos
Nista jarane trebao si onda opucat' po sredini !
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi