Fudbaler bh. korijena pozitivan na koronavirus, tim mu ostaje bez Lige prvaka

Bit će to velika nepravda

Fudbaler bh. korijena pozitivan na koronavirus, tim mu ostaje bez Lige prvaka

A. Čaušević

Koronavirus je skupo koštao sve fudbalske klubove, svi će osjetiti gubitak prihoda, međutim nekim će biti nanesena i sportska nepravda. 

FK Rostov u odigranom dijelu sezone ruskog prvenstva je bio odličan i nalazi se blizu historijskog plasmana u Ligu prvaka, ali sve bi vrlo lako moglo otići niz rijeku Don.

Za ovaj tim nastupa Denis Hadžikundić, talentovani štoper bh. korijena koji se takmiči pod švedskim pasošem, ali se i spominje kao potencijalni reprezentativac BiH.

Šestorica igrača Rostova su pozitivna na koronavirus, sada će cijeli tim od 42 člana morati u dvosedmični karantin pa se vrlo lako može desiti da sljedeća tri meča budu registrovana službenim rezultatima 0:3 za njihove protivnike.

Naime, iz FS Rusije su napomenuli kako nema dodatnih termina za eventualnu odgodu mečeva što znači da Rostov neće biti u mogućnosti da igra svoje utakmice.

Među zaraženim je i Hadžikundić, a osim 21-godišnjeg defanzivca još su zaraženi Ivelin Popov, Roman Jeremenko, Khoren Bayramyan, Arseni Logashov i Mathias Norman.

Inače, u sljedećoj sezoni Lige prvaka Rusija će imati tri predstavnika, a Rostov se nalazi na četvrtom mjestu sa tri boda zaostataka za trećeplasiranim Krasnodarom.

Top Komentari

Kuuler
Nije Hadžikundić nego Hadžikadunić, novinarčino
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi