Iza najružnijeg dresa u historiji stoji posebna priča koja će vas oduševiti

Rostov ispoštovao navijače

Iza najružnijeg dresa u historiji stoji posebna priča koja će vas oduševiti

E. Čaušević

Ruski premijerligaš Rostov nedavno je predstavio dres za novu sezonu koji je na društvenim mrežama ekspresno izabran za najružniji dres u historiji fudbala, ali iza svega ovoga stoji jedna fantastična priča.

Dres koji je Rostov nedavno prestavio je treća garnitura dresova i dizajnirana je po principu tradicionalnog tepiha. Ovaj dres je naišao na veoma loše komentare u javnosti širom svijeta, a mnogi su ga izabrali za najružniji dres u historiji najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Međutim, mnogi nisu znali da iza ovog dresa Rostova stoji zaista posebna priča. Ruski klub se na taj način odlučio zahvaliti grupi navijača koji su došli na jednu od utakmica i kao "transparent" su donijeli tepih jer im se kuća renovirala i nisu znali šta da rade sa starim tepihom.

Rostov je u ovom meču upisao pobjedu sa 4:0, a mnogi su poručili da su im upravo ovi navijači donijeli sreću. Klub se odlučio odužiti njima na poseban način, te su napravili dres na principu izgleda tepiha kojeg su imali ovi navijači na utakmici.

Ovaj dres već se može naći u prodaji, a košta 2.500 rubalja, odnosno 32 eura. Za kratko vrijeme je postao hit među navijačima Rostova i sigurno je da će u ovoj sezoni ovi dresovi dominirati na tribinama ruskog kluba.

Top Komentari

mlacenica1
Odlicno!
21 3
kikimusampa
Ne izmišljajte verzije, u pitanju je pomalo čudna/uvrnuta opsesija rusa prema tim tepisima google.ba/search?q=russia+carpet+wall&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjPnf-dpoHdAhUQt4sKHTg6AqgQ_AUICigB#imgrc=_
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi