Fudbaler Hajduka sasvim iskreno: Navijam za Dinamo

Ima i opravdan razlog

Fudbaler Hajduka sasvim iskreno: Navijam za Dinamo

Fudbaler Hajduka Hrvoje Milić dao je za hrvatske medije interesantnu izjavu u kojoj je govorio o šampionskoj utrci sa Dinamom i Rijekom.

Splićani igraju dobro u ovoj sezoni i nakon 13 odigranih kola su na samo bod zaostatka za prvoplasiranim Dinamom.

Hrvoje Milić je iskreno priznao da sa svojim saigračima uveliko razmišlja o tituli šampiona, ali i da je svjestan da će biti teško istrajati u ovom ritmu do kraja sezone. Ipak, zanimljivo je što Hajdukovu šansu zapravo vidi u uspjehu najvećeg rivala, a to je istakao u izjavi koja se možda neće toliko dopasti Torcidi.

"Iskreno, navijam za Dinamo, ali u Evropi. Ako bi izborili makar treće mjesto u grupi Lige prvaka, prošli bi u Evropsku ligu i fokusirali bi se na to evropsko takmičenje, što bi nama dobro došlo", rekao je Milić, te dodao:

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Držim im fige da uspiju i žao mi je što nisu uzeli barem bod protiv Olympiakosa. Šteta je što su izgubili, a nisu to zaslužili. Nama bi odgovaralo da uspiju i da se posvete Evropi, pa možda malo popuste u prvenstvu".

Hajduk i Dinamo su prije nešto više od mjesec dana remizirali na Poljudu odigravši 0:0, što je bio njihov drugi odigrani derbi bez pobjednika u ovoj sezoni.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.