Fudbaler koji je odbio igrati za BiH pojačava Rijeku?

Baždarević ga želio pozvati

Fudbaler koji je odbio igrati za BiH pojačava Rijeku?

Iako prvenstvo još traje, čelnici Rijeke već polako su počeli slagati igračku križaljku za sljedeću sezone.

Na radaru trenera Matjaža Keka se, barem ako je vjerovati pisanju austrijskih medija, nalazi fudbaler porijeklom iz Sarajeva Mario Pavelić koji trenutno nastupa za Rapid.

Paveliću na kraju sezone ističe ugovor s bečkim klubom i gotovo sigurno ga neće produžiti jer je ovog proljeća upisao tek dva nastupa, pa bi u Rijeku mogao doći bez odštete.

Malo je poznato da je Pavelića u reprezentaciji Bosne i Hercegovine želio vidjeti bivši selektor Mehmed Baždarević. Obavio je s njim i razgovore, međutim ovaj 24-godišnjak se na kraju zahvalio na pozivu, jer se, kako je rekao, nije želio odreći pasoša Austrije.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Podsjetimo, od bh. fudbalera u Rijeci su od ranije Zoran Kvržić, Srđan Grahovac i mladi Jasmin Čeliković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi