Golijada u Zagrebu: Prvak pao u Kranjčevićevoj

Rudeš šokirao Rijeku

Golijada u Zagrebu: Prvak pao u Kranjčevićevoj

Danas je na stadionu u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu viđena senzacija, pošto je domaći Rudeš savladao aktuelne prvake Hrvatske, ekipu Rijeke, sa 4:2 u susretu 29. kola 1. HNL.

Za Rudeš je ovo bila treća vezana pobjeda u domaćem prvenstvu, pa su izabranici Josea Manuela Aire uspjeli barem za sada pobjeći iz opasne zone.

Šokirali su domaći Rijeku na samom otvaranju susreta. Prvo je Borevković u 2. minuti pogodio za 1:0, da bi samo dvije minute kasnije bilo 2:0. Ovaj put je strijelac bio Kamenar.

Uspjela je Rijeka smanjiti na 2:1 u 34. minuti preko Hebera, a ovim rezultatom se otišlo i na odmor.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U nastavku se očekivala totalna ofanziva gostiju, ali Rudeš ponovo prvi stiže do gola. Igrala se 49. minuta kada je Budimir pogodio za 3:1. Uzvratila je Rijeka preko Pavičića u 61., ali Budimir postiže svoj drugi gol pet minuta kasnije sa bijele tačke i postavlja konačnih Rudeš - Rijeka 4:2.

Treba istaći da je Župarić zbog penala koji je skrivio u 66. minuti dobio i crveni (drugi žuti) karton, pa je Rijeka bila sa igračem manje do 87. minute, kada je i fudbaler domaćih Pavić pocrvenio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi