Fudbaler koji je zasjenio i Haalanda u Cityju: "On je reinkarnacija Di Stefana"

Fudbaler koji je zasjenio i Haalanda u Cityju: "On je reinkarnacija Di Stefana"

Edmir Škorić

Norveški reprezentativac Erling Haaland (23) trenutno je jedan od najvažnijih fudbalera na svijetu.

Ove sezone Erling Haaland zaista briljira, no jednako dobre partije pruža i njegova zamjena Julian Alvarez, koji je već postigao šest golova uz pet asisencija.

“On je reinkarnacija Alfreda Di Stefana. Igra totalni fudbal, razvija se na svim pozicijama u napadu. To je stroj za generiranje fudbala", rekao je Jorge D'Alessandro, bivši golman La Lige i nekadašnji trener Atletico Madrida.

"Ovaj dečko je na razini Alfreda: igra na svim pozicijama, dolazi u odbranu, pa se vraća u napad. Alfredo je bio genije, ali i moj blizak prijatelj", dodao je on.

Mislim da mu je jako dobro u Manchester Cityju. Ima izvrsnog učitelja, Pepa Guardiolu, koji ga uči totalnom fudbalu. Mislim da on sada zasjenjuje Haalanda", rekao je Jorge D'Alessandro, a prenosi Mundo Deportivo.

Oglasi

Mladi Argentiac u City je došao iz Rivera i svakako se trenutno smatra jednim od ključnih igrača engleskog kluba.

Ranije je bio na meti Real Madrida, te se smatralo da bi mogao biti zamjena za Kyliana Mbappea.

Na Zlatnu loptu već ugravirano ime: Osvajač Zlatne lopte za 2023. godinu (ni)je iznenađenje!

France Football će 30. oktobra proglasiti osvajača Zlatne lopte za 2023. godinu, ali izgleda da više nema dilema ko će ponijeti prestižnu individualnu nagradu.

Početkom septembra je objavljena lista 30 igrača koji su završili na listi igrača koji su kandidati za osvajanje Zlatne lopte, ali izgleda da je otklonjena ona glavna dilema.

Do proglašenja pobjednika je ostalo nešto više od dvije sedmice, a već kruže informacije da je ime pobjednika ugravirano na Zlatnu loptu.

Oglasi

Ako je vjerovati špekulacijama Zlatnu loptu će ponovo osvojiti Lionel Messi koji svom vlasništvu do sada ima sedam prestižnih nagrada.

Presudni faktor za Messijevo osvajanje Zlatne lopte je taj što je predvodio Argentinu ka tituli prvaka svijeta, jedinom velikom trojeju koji mu je nedostajao.

Jedini protukandidat Messiju je Erling Haaland nakon herojske sezone u dresu Manchester Cityja pošto je Norvežanin sa Građanima osvojio trostrukuk runu.

Ipak, u svijetu fudbala Svjetsko prvenstvo i dalje ima veću težinu nego Liga prvaka pa Messijevo izvjesno osvajanje Zlatne lopte nije iznenađenje.

U prošlosti se Zlatna lopta dodjeljivala na osnovu učinka u kalendarskoj godini, dok se nekoliko proteklih godina gleda učinak tokom sezone.

Messi je uspio zabiti 38 golova i ostvariti 35 asistencija u svim takmičenjima za sezonu 2022/23, dok je Haaland sa 53 gola bio znatno efikasniji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, bez obzira na bolji individualni učinak, presudilo je Messijevo osvajanje Mundijala, a za dodjelu Zlatne lopte, čuvenom kapitenu Gaučosa, je preostalo sačekati ceremoniju 30. oktobra.

Inače, na listi od 30 igrača se nalaze sljedeći igrači: Jamal Musiala, Andre Onana, Karim Benzema, Mohamed Salah, Jude Bellingham, Bukayo Saka, Randal Kolo Muani, Kevin de Bruyne, Bernardo Silva, Emiliano Martinez, Hviča Kvarackelia, Joško Gvardiol, Luka Modrić, Ruben Diaz, Nicolo Barella, Erling Haaland, Martin Odegaard, Ilkay Gundogan, Yassine Bounou, Julian Alvarez, Vinicius Junior, Rodri, Antoine Griezmann, Lionel Messi, Lautaro Martinez, Robert Lewandowski, Kim Min Jae, Kylian Mbappe, Victor Osimhen i Harry Kane.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi