Fudbaler koji se nije proslavio na Koševu najbolji igrač u komšiluku

Priznanje za veznjaka

Fudbaler koji se nije proslavio na Koševu najbolji igrač u komšiluku

A. Čaušević

Nerijetke su situacije da pojedini igrači u Premijer ligu BiH dođu s određenom reputacijom, ali na terenu to ne uspiju opravdati. 

Sredinom juna 2016. godine FK Sarajevo je potpisao ugovor Markom Ćetkovićem, crnogorskim veznjakom koji je svojevremeno bio prvak Srbije s Partizanom, ali ovaj fudbaler se nije proslavio na Koševu.

Član Bordo kluba je napustio nakon svega šest mjeseci uz 11 upisanih nastupa i jedan postignuti gol. Imao je i određenih problema s (ne)disciplinom jer je jedne prilike bez dozvole napustio karantin pa je novčano kažnjen.

Nakon odlaska iz Sarajeva uslijedili su transferi u Partizani (Albanija), Mladost (Crna Gora), a već godinu i pol je član Sutjeske iz Nikšića.

Ćetković je danas primio i laskavo priznanje s obzirom da je izabran za najboljeg igrača crnogorskog prvenstva u 2019. godine prema izborcu FS Crne Gore.

Ovaj 33-godišnjak je prošle sezone osvojio titulu za Sutjeskom, a u dosadašnjem dijelu sezone računajući sva takmičenja upisao je 25 nastupa i postigao sedam golova.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi