Fudbaler Manchester Cityja želi igrati za Kosovo

Sanja o dresu Kosova

Fudbaler Manchester Cityja želi igrati za Kosovo

Rukovodstvo FS Kosova, predvođeno predsjednikom Fadilom Vokrrijem, na slatkim je mukama. 

Nakon što je Kosovo primljeno pod okrilje UEFA-e počelo se špekulisati koji će fudbaleri promijeniti nacionalni dres i zaigrati za sedmu reprezentaciju regije, a prvi koji je potvrdio da će se odazvati pozivu je Bersant Celina. 

Ovaj mladi reprezentativac Norveške i fudbaler Manchester Cityja sanja da nastupa pod zastavom zemlje u kojoj je rođen. 

"Iako sam odrastao u Norveškoj, sanjam da kao kapiten vodim Kosovo u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo", izjavio je 19-godišnji Bersant Celina.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Celina je inače veliki potencijal u Manchester Cityju i ove sezone je u U21 Premier ligi kao vezista postigao deset pogodaka i upisao dvije asistencije. Na Etihad je stigao iz Stromsgodseta. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi