Fudbaler pozitivan na koronavirus igrao protiv Tottenhama

Slijedi period samoizolacije

Fudbaler pozitivan na koronavirus igrao protiv Tottenhama

Posljednja runda testiranja na novi koronavirus otkrila je dva pozitivna slučaja među premierligašima.

Jedan od njih je i fudbaler Norwich Cityja, potvrdio je klub sa Carrow Roada.

Britanski mediji pišu da je pozitivni fudbaler, mada se ne zna o kome je riječ, igrao prijateljski meč protiv Tottenhama, prije dva dana.

Prema protokolu koji je usvojen za "restart" Premier lige, samo pozitivni igrač mora u samoizolaciju, zajedno sa članovima svog domaćinstva, dok svi ostali, uključujući njegove saigrače i fudbalere Tottenhama, mogu nastaviti sa pripremama za nastavak takmičenja.

"U skladu sa protokolom Premier lige, igrač sada ide u samoizolaciju na period od sedam dana prije nego što ponovo bude testiran. Igrač će moći nastaviti sa treninzima nakon što njegov test bude negativan... Klub neće otkriti njegovo ime i traži da se njegovi zahtjevi za privatnošću i povjerljivošću informacija poštuju", stoji u zvaničnom saopštenju Norwicha.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, sezona Premier lige bi se nakon višemjesečne pauze trebala nastaviti 17. juna

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi