Fudbaler Zenita "za dlaku" izbjegao tragediju
FOTO: EPA

Imao je sreće

Fudbaler Zenita "za dlaku" izbjegao tragediju

Belgijski fudbaler Nicolas Lombaerts izbjegao je bombašku tragediju koja se dogodila u Sankt Peterburgu. 

Za medije u svojoj domovini Lombaerts je ispričao da je imao veliku sreću, odnosno da je u namjeri da vidi ženu i dijete zakasnio nekoliko minuta na metro i izbjegao tako teroristički napad u Sankt Peterburgu. 

"Odlično znam to mjesto. Živim na istoj liniji metroa, par stanica kasnije. Krenuo sam da vidim suprugu i kćerku  kada sam primijetio da je stanica zatvorena. Rekli su mi da je nekoliko minuta ranije eksplodirala bomba", kazao je Lombaerts. 

Inostrani mediji pišu da je za napad u ruskom gradu odgovoran bombaš samoubica povezan s radikalnim islamistima. U napadu živote je izgubilo 11 ljudi, a 45 je povrijeđeno. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi