Fudbaleri Arsenala se žale na suđenje, a postavili su najgoru ofsajd zamku ikada
Foto: Screenshot

Užasna greška odbrane Topnika kod prvog gola Nottinhgama

Fudbaleri Arsenala se žale na suđenje, a postavili su najgoru ofsajd zamku ikada

Arsenal je jučer eliminisan iz FA Kupa nakon što je poražen na gostovanju kod Nottingham Foresta rezultatom 4:2. Topnici su imali mnogo kritika na suđenje nakon ovog meča, ali situacija kod prvog gola Nottinghama pokazuje da ni fudbaleri Arsenala nisu pružili svoje najbolje partije.

Topnici su se nakon poraza žalili na sudijske odluke, smatrajući da arbitar Moss nije na najbolji način odradio svoj posao na jučerašnjoj utakmici. Posebnno su imali zamjerke na gol Nottinghama za konačnih 4:2, koji je sa bijele tačke, u 85. minuti, postigao Dowell.

Smatrali su Topnici da je ovaj kazneni udarac morao biti ponovljen jer je Dowell, u padu, dva puta dodirnuo loptu prilikom njegovo izvođenja.

Glavni sudija međutim nije smatrao da je potrebno ponovno izvođenje penala, a Dowellov gol je "zapečatio sudbinu" Topnika.

Ipak, za poraz od Nottinghama fudbaleri Arsenala mogu kriviti i sopstvenu neorganizovanost u odbrani, a najbolji primjer iste je prvi gol domaćih.

Igrala se 20. minuta kada je Dowell iz slobodnog udarca ubacio loptu pred gol Arsenala gdje se nalazio Lichaj koji je lagano zatresao mrežu domaćih. Zanimljivo je da su igrači Arsenala, čini se, u momentima izvođenja slobodnog udarca pravili ofsajd zamku za Lichaja, očigledno ne obraćajući pažnju na živi zid koji je bio najbliži golu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti