Fudbaleri Tuzla Cityja testirani na koronavirus, tri izostanka

Tuzlanski klub za nastavak sezone

Fudbaleri Tuzla Cityja testirani na koronavirus, tri izostanka

A. Čaušević

Tuzla City je među prvim klubovima čiji su igrači, stručni štab te uposlenici testirani na koronavirus. 

Testiranju nisu prisustvovali trener Zlatan Nalić koji je u Švedskoj, te fudbaleri Nermin Crnkić koji je u SAD-u te Filip Arežni koji je izostao iz privantih razloga.

Najvažnija vijest je da su svi rezultati bili negativni te da neće biti potrebe da bilo ko iz Tuzla Cityja ide u izolaciju. Rezultati testova će u ponedjeljak biti dostavljeni NFSBiH.

Istovremeno sastalo se i rukovodstvo Tuzla Cityja koje je ostalo pri stanovištu da se sezona treba i može nastaviti.

"Održana je i sjednica Izvršnog odbora Kluba povodom novih smjernica UEFA-e za nacionalne saveze, a stav Kluba je da je UEFA olakšala posao nacionalnim savezima kao i NSBiH, te da sada ne bi trebalo biti nikakvih prepreka za nastavak sezone.

Iz našeg kluba su prije 20-ak dana izašli sa prijedlogom da se prvo odigra Kup i to u periodu od 20.-26.06. a da se prvenstvo nastavi 01.07. i da se završi 05.08.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovakav prijedlog se uklapa u odluke entitetskih ministarstava zdravlja o datumima nastavka sezone kao i novu odluku UEFA-e o pomijeranju termina nastavka sezone.

S obzirom da većina klubova Premijer lige želi nastavak sezone i da su klubovi započeli sa testiranjem na Covid-19 među kojima je i Tuzla City, ne vidimo razlog da se ne iznađe rješenje u Savezu kako bi se nastavila sezona", poručili su iz tuzlanskog premijerligaša.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

tcity055
Realan prijed. Jos se uklapa u plan Alena Seranica.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi