Fudbalska lopta se prestaje kotrljati i u Sloveniji

Očekivana odluka

Fudbalska lopta se prestaje kotrljati i u Sloveniji

S. Grebović

Strah od širenja koronavirusa prekinuo je većinu sportskih takmičenja širom svijeta.

Izuzetak neće biti ni u Sloveniji, čiji je Fudbalski savez odlučio da se tamošnja liga prekine do kraja ovog mjeseca.

"Fudbalski savez Slovenije prekida sva takmičenja pod svojim okriljem nakon što je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) jučer proglasila pandemiju koronavirusa. NHS je procijenio da je potencijalni rizik od infekcije previsok da bi se utakmice mogle nastaviti, a NHS također preporučuje obustavu svih treninga za sve omladinske selekcije klubova."

"Mjera je na snazi do kraja marta, a operacije NHS-a u ostalim područjima nastavit će se nesmetano nakon tog vremena, ali u skladu s preporukama i uredbama zemlje. Kako se situacija brzo mijenja, mi ćemo i dalje istu pomno pratiti i poduzimati daljnje mjere", glasi poruka nogometnog saveza.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Što se tiče prijateljski utakmica sa Turskom u Ljubljani će se najvjerovatnije igrati pred praznim tribinama i kao i sa Albanijom u Kopru, također bez publike.

Prvenstvo se prekida u trenutku kad je Olimpija iz Ljubljane vodeća sa 50 bodova, pet više od drugoplasiranog Celja nakon 25 odigranih kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi