Nogometni savez BiH potvrdio rastanak sa Savom Miloševićem
Milošević u meču sa Ukrajinom u Zenici

Barbarez će uskoro biti predstavljen?

Nogometni savez BiH potvrdio rastanak sa Savom Miloševićem · Zvanično

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Savo Milošević više nije selektor naše nogometne reprezentacije.

Milošević nije izborio plasman na Evropsko prvenstvo, u baražu nas je zaustavila Ukrajina i rastanak je bio očekivan.

Sada su to potvrdili iz NS BiH putem zvanične stranice.

"Nakon isteka ugovora ovog stručnjaka sa NS/FS BiH, Milošević prestaje biti selektor naše najbolje selekcije.

Reprezentaciju je preuzeo u septembru 2023. godine, te je „Zmajeve“ sa klupe predvodio u završnici kvalifikacija i u utakmici baraža za EURO 2024 protiv Ukrajine, nakon koje naš tim nije uspio da ostvari plasman na veliko takmičenje.

NS/FS BiH se zahvaljuje Savi Miloševiću na predanom radu, trudu i profesionalnom odnosu tokom svog angažmana u reprezentaciji BiH, te mu želi mnogo uspjeha u nastavku profesionalne karijere", naveli su iz NS BiH.

Oglasi

Milošević se nije pokazao, iako je najavljivao velike stvari, a česte promjene selektora nisu donijele ništa dobro reprezentaciji naše zemlje.

Na Miloševićevo mjesto će prema svemu sudeći bivši kapiten naše reprezentacije Sergej Barbarez.

SportSport saznaje da će Barbarez s Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine vjerovatno potpisati ugovor na četiri godine. Dobit će odriješene ruke da stvori novi nacionalni tim kojem bi cilj bio odlazak na veliko takmičenje.

Zeljković je sa saradnicima odlučio dati Barbarezu povjerenje na druže staze i Sergej će, ukoliko se ne desi čudo, staviti potpis na četverogodišnji ugovor.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Tako će se ispuniti želje velikog broja navijača reprezentacije Bosne i Hercegovine koji su godinama prizivali legendu bh. fudbala na mjestu selektora.

Saradnici Barbarezu, pored Emira Spahića, trebali bi biti Vedad Ibišević i Zlatan Bajramović, a u stručni štab nacionalnog tima vraća se i Kenan Hasagić koji će sa Sinišom Mrkobradom raditi kao trener specijalista.

Top Komentari

Adohordas
A ko ce odgovarati za lose rezultate u kvalifikacije i ovaj cirkus do sad?
0 0
user1676741915
Nisu ga trebali ni dovoditi kad nije htio igrati za BIH a sad je došo da nas unisti i pokupi pare
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti