Legendarni Slovak već otpisao BiH u baražu, pa na EURO-u poželio Srbiju u grupi

Šestak dao intervju slovačkim medijima

Legendarni Slovak već otpisao BiH u baražu, pa na EURO-u poželio Srbiju u grupi

Eldar Ganibegović

Slovačka je bila jedan od četiri krvnika bh. reprezentacije u kvalifikacijama za EURO 2024. Dva puta su nas relativno lako dobili, naročito u Bratislavi, te se kao drugi iz grupe iza Portugala plasirali na EURO. Legendarni reprezentativac ove zemlje našoj zemlji ne daje šanse u baražu, dok Srbiju želi sa Slovačkom u grupi na Evropskom prvenstvu. U pitanju je Stanislav Šestak.

Sutra je na rasporedu žrijeb grupa za Evropsko prvenstvo koje će se 2024. godine održati u Njemačkoj. Žrijeb je na rasporedu od 18 sati, kada ćemo saznati grupe.

Znat ćemo ujedno i s kim u grupi će biti pobjednici tri grupe baraža, odnosno s kim će igrati eventualno naša reprezentacija ako se plasira u Njemačku.

Svoje rivala svakako će saznati i reprezentacija Slovačke. Novinari u ovoj zemlji kontaktirali su legendarnog Stanislava Šestaka da da svoju prognozu za grupu smrti i za najpoželjniju grupu.

"Kad biram tešku grupu, biram Špance iz prvog šešira. Igrati protiv njih posebno je teško. Iz 2. šešira vjerovatno bi to bili Danci. Dosta dobru formu imaju i Turci, Mađari i Albanci, koje sam vidio kako igraju s Česima. Dansku ipak uzimam kao turnirsku momčad, imaju svoju kvalitetu, ne zabijaju puno golova i mislim da su jedan od najiritantnijih protivnika u ovoj ponudi, iako je svaki težak.

Iz 4. šešira to bi bila Italija. Nema se šta razmišljati. Smiješno izgleda da je branitelj naslova u četvrtom šeširu", istakao je Šestak.

Oglasi

Kada je u pitanju najpoželjnija grupa, tu je pored Slovačke koja se nalazi u trećem šeširu svrstao Belgiju, Rumuniju i Srbiju.

"Od onoga što je dostupno u elitnom šeširu izabrao bih Belgijance. Odnosi tamo možda nisu idealni. Rumuniji bih se priklonio u drugom šeširu. 

I zadnji izbor? Prvo sam mislio da bi to mogao biti neko tko će proći iz play-offa Lige nacija. Pretpostavljam da Island ili Bosna i Hercegovina vjerojatno neće, to je teško. Ako to budu Poljska, Ukrajina i Grčka, onda će možda bolje biti igrati protiv Srbije. Ukrajinci su u završnici kvalifikacijske utakmice morali dobiti penal protiv Italije, a u posljednjih 30 minuta potpuno su ih 'dotukli'. Ni to ne bi bio lak protivnik", istakao je Šestak. 

Nadamo se da ovaj Slovak koji je za reprezentaciju svoje zemlje igrao 66 puta i postigao 13 golova ipak neće biti u pravu i da ćemo se preko Ukrajine i Izraela/Islanda plasirati na EURO. Ko zna, možda se i sretnemo u Njemačkoj, pa se Slovacima osvetimo za dva poraza u kvalifikacijama. 

Top Komentari

Culer
Istina. Ništa nije slagao.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi