Jasna poruka Save Miloševića nakon žrijeba u Hamburgu: "Bit će vremena..."

I BiH saznala potencijalne rivale na Evropskom prvenstvu

Jasna poruka Save Miloševića nakon žrijeba u Hamburgu: "Bit će vremena..."

Endin Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine saznala je potencijalne rivale u grupnoj fazi Evropskog prvenstva koje se narednog ljeta igra u Njemačkoj. Prvu reakciju nakon žrijeba dao je selektor našeg tima Savo Milošević s jasnom porukom.

Naša reprezentacija iza sebe ima očajne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, ali još uvijek imamo šansu da se plasiramo na ovo veliko takmičenje jer smo kroz Ligu nacija izborili odlazak u baraž.

Baraž će se igrati u martu iduće godine, a već je jasno da će u polufinalu naša selekcija igrati na Bilinom polju protiv Ukrajine.

Ova utakmica na rasporedu je 21. marta, dok se pet dana kasnije igra i finalna utakmica. U slučaju da pobijedimo Ukrajinu u finalu baraža za EP igrat ćemo protiv boljeg iz duela Izralea i Islanda.

Međutim, bh. selekcija večeras je na žrijebu grupa za Evropsko prvenstvo već saznala potencijalne rivale ukoliko se plasiramo na to takmičenje.

Oglasi

U slučaju da budemo pobjednici baraža naša reprezentacija će u grupnoj fazi Evropskog prvenstva igrati u grupi sa Belgijom, Rumunijom i Slovačkom.

Nakon žrijeba kontaktirali smo i selektora naše reprezentacije Savu Miloševića koji se dao kratak osvrt na sve, ali i poslao jasnu poruku da je u fokusu našeg tima trenutno jedino baraž koji nas čeka za nekoliko mjeseci.

"Mislim da fokus mora da nam bude samo na baražu. Bit će vremena za priču ako se plasiramo na Evropsko prvenstvo i dođemo do te grupne faze", rekao je kratko Milošević za SportSport.ba.

Ukoliko se reprezentacija BiH plasira na Evropsko prvenstvo onda bismo prvu utakmicu igrali u Minhenu protiv Rumunije 17. juna, dok bismo u drugom kolu igralu u Dusseldorfu sa Slovačkom četiri dana kasnije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Zadnje kolo ove grupe igra se 26. juna, a bh. selekcija bi, ako prođemo na EP, igrala protiv Belgije i to u Stuttgartu.

Inače, Evropsko prvenstvo počinje 14. juna utakmicom na Allianz Areni između Njemačke i Mađarske, dok se veliko finale igra mjesec dana kasnije u Berlinu na Olimpijskom stadionu.

Top Komentari

Ma **** vas Reprezentacija vise dovedeš neko tamo Hamulica, Demirovica i tako dalje a otjeras jednog Begovića, Bicakcica, Vranješa koga ba vi vise za****vate.
4 1
BosanskaSvedska
Vidi ovoga miša milosevica
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije