Francuzi su večeras pripremili ono što nije niko na Svjetskom prvenstvu: Igraju novi meč

Imaju jasan plan, valjda se neće kajati

Francuzi su večeras pripremili ono što nije niko na Svjetskom prvenstvu: Igraju novi meč

Samir Mlaćo
Reprezentacija Francuske pobjedom nad Australijom otvorila je Svjetsko prvenstvo (4:1), a samo 24 sata kasnije Francuzi su napravili nevjerovatnu stvar.

Reprezentacija Francuske pobjedom nad Australijom otvorila je Svjetsko prvenstvo, a samo 24 sata kasnije Francuzi su napravili nevjerovatnu stvar.

Naime, odlučili su da igraju prijateljski meč u Dohi, a rival će biti katarski Al Gharafa.

Selektor Francuske Didier Deschamps tako će šansu pružiti onima koji nisu nastupali protiv Australije, sa željom da ostanu u formi i budu spremni za nove izazove.

Deschamps računa da je svaki nogometaš itekako potreban, pa se zato odlučio za ovaj meč.

Oglasi

Problem svakako može biti ako se neko od reprezentativaca povrijedi, no nema sumnje da će Francuzi svojim rivalima 'objasniti pravila', kako bi sve proteklo na najbolji način.

Za Al Garaf nastupaju nogometaši većinom iz Katara, a nekoliko ih je iz Alžira, Indonezije, te Uzbekistana.

Aktuelni prvaci svijeta nisu baš na najbolji način otvorili sinoćnji meč jer je Australija šokirala Trikolore već u devetoj minuti i uspjela je da dođe do prednosti od 1:0 nakon što je Goodwin pogodio na asistenciju Leckieja.

No, da stvar bude gora za reprezentaciju Francuske pored gola ostali su i bez jednog igrača jer se Lucas Hernandez povrijedio u pokušaju da zaustavi Leckieja i nažalost nije uspio da nastavi meč.

U prvi mah izgledalo je da povreda nije ozbiljnije prirode jer Lucas uopšte nije imao kontakt s igračem Australije već je nezgodno proklizao u pokušaju da zaustavi protivnika, a to ga je na kraju žestoko koštalo.

Deschamps je i pred sami početak Mundijala ostao bez nekoliko važnih igrača i slao je dodatne pozive, a čini se da će to morati uraditi i ovaj put jer je jasno da Lucasa više nećemo gledati u Kataru.

Selektor Francuske nakon sinoćnje pobjede protiv Australije potvrdio je da je Lucasova povreda ozbiljnija nego što se mislilo i da je već sada sigurno da je za njega Svjetsko prvenstvo gotovo.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Lucas je pokidao prednje križne ligamente desnog koljena i pored selekcije Francuske to je sigurno veliki udarac i za Bayern jer prema prvim informacijama ovaj defanzivac će van terena biti najmanje pet mjeseci.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi