Dalić ostavio Perišića kod kuće, upaljeni su alarmi, ko je napravio grešku u oporavku?

Nedavno je potpisao za Hajduk, ali još uvijek čeka na debi

Dalić ostavio Perišića kod kuće, upaljeni su alarmi, ko je napravio grešku u oporavku?

S. Mlaćo

Reprezentacija Hrvatska spremna je za nastup na međunarodnom ACUD Cupu u Egiptu, a sada je poznato da Zlatko Dalić neće na raspolaganju imati sve igrače koje je pozvao.

Naime, na popisu putnika za Egipat neće biti Ivan Perišić i Ante Budimir.

Potvrdio je to HNS, te naveo da je sve urađeno u dogovoru sa selektorom Zlatkom Dalićem. Navodi se da je Budimir imao visoku temperaturu te nije trenirao dva dana okupljanja i na kraju je odlučeno da ne bude izložen naporima putovanja u Egipat.

Perišić je nedavno potpisao za Hajduk, ali povrijeđen te još uvijek nije debitovao za Splićane.

Veliko je pitanje da li će se to desiti ove sezone, te u kakvom je stanju bivši član Tottenhama. On na društvenim mrežama redovno postavlja objave u kojima se vidi da trenira i sigurno je silno motivisan da što prije istrči na Poljud.

Oglasi

Sada ipak neće putovati u Egipat, a navedeno je da će oporavak nastaviti u klubu.

Hrvatski mediji prenose da su se kod Perišića pojavili novi problemi i da je moguće da je sam nogometaš napravio određene pogreške u oporavku, a sve kako bi što prije zaigrao.

Kod njega određeni napredak postoji, no i dalje nije u mogućnosti da ispravi koljeno sto posto. Doktori navode dva razloa za to. Pogreška kod operacije križnih ligamenata ili kod rehabilitacije.

Moguće je da koljeno nije razgibano u pravo vrijeme, do tri mjeseca nakon operacije te da je sam nogometaš od silne želje za povratkom isto i previše forsirao. To može značiti pravi kontraefekat, pogotovo kada je bio u Beogradu.

Nedavno je i trener Hajduka Mislav Karoglan kazao da ne zna kada će se Perišić priključiti radu sa saigračima, te da on nastavlja raditi individualno. Bili kako bilo, mnogo je upitnika vezano za Perišića.

On iza sebe ima bogato iskustvo i sigurno da će potpuno spreman biti veliko pojačanje, kako za Hajduk, tako i za reprezentaciju. Ipak, tešku povredu ima iza sebe i mora toga biti svjestan. Hajduk nakon reprezentativne pauze igra dva velika derbija sa Dinamom, ali nije realno da Perišić dobije šansu.

Splićanima su svakako potrebni samo oni koji mogu dati i više od sto posto, a Perišić definitivno nije na tom nivou.

Podsjetimo, reprezentacija Hrvatske igra u Egiptu 23. marta protiv Tunisa, dok drugi polufinalni meč igraju Egipat i Novi Zeland.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi