Završena era Perišića u reprezentaciji koja je trajala preko 10 godina, za sve je "kriv" Gvardiol

Sada je i zvanično

Završena era Perišića u reprezentaciji koja je trajala preko 10 godina, za sve je "kriv" Gvardiol

E. Čaušević, foto: EPA

U ponedjeljak su predstavljeni novi dresovi u kojima će reprezentacija Hrvatske igrati u narednom periodu, a dizajn nije baš oduševio navijače. No, u centru pažnje našao se Ivan Perišić jer je postalo jasno da se završila jedna era kada je igrač Hajduka u pitanju.

Hrvatski nogometni savez (HNS) organizovao je prije dva dana predstavljanje novih dresova u kojima će Vatreni igrati na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, ali dizajnom istih navijači nisu oduševljeni.

Onaj tradicionalni dizajn po uzoru na šahovnicu je totalno razočarao javnost jer mnogi su poručili da Hrvati nisu nikada imali ružniji dres od ovoga, te im nije jasno da zašto je HNS uopšte pristao na takav izgled.

Druga garnitura dresova je u plavoj boji i dizajnom je dosta privlačnija od prve, te neće biti čudo ukoliko Hrvati budu više forsirali igranje u tim dresovima.

Na predstavljanju novih dresova pojavio se veliki broj reprezentativaca Hrvatske, a oni su poslužili kao modeli za nove dresove i u tome su se jako dobro snašli.

Oglasi

Tu je bio i Ivan Perišić koji je iznenadio sve dolaskom na okupljanje reprezentacije s obzirom da je i dalje van terena zbog povrede koljena od koje se iskusni fudbaler oporavlja još od septembra prošle godine.

No, igrač Hajduka je na poziv Dalića došao u kamp reprezentacije kako bi trenirao s ekipom, ali i kako bi ljekarski tim vidio kojim tempom ide njegov oporavak, te kada bi se Perišić mogao vratiti na teren.

Naravno, glavni cilj je da on bude spreman za Evropsko prvenstvo, no Dalić je jasno poručio da Perišić ne treba da žuri s povratkom na teren jer ukoliko to uradi prerano moglo bi za njega biti kobno.

Međutim, Perišić se u centru pažnje našao zbog druge stvari, a to je broj na dresu. On je preko deset godina nosio broj četiri u reprezentaciji Hrvatske, no to više neće biti slučaj.

Oglasi

Prije godinu dana Joško Gvardiol je na iznenađenje svih uzeo Perišićev broj, dok je igrač Hajduka dobio broj 14 koji je nosio dok je igrao u Tottenhamu.

No, očekivalo se da to neće potrajati i da će Perišić dobiti svoj najdraži broj za Evropsko prvenstvo, ali jasno je da od toga neće biti ništa i da je njegova era s tim brojem u reprezentaciji koja je traja preko deset godina i zvanično završena.

Perišić je na predstavljanju novih dresova nosio broj 14 i očito je da će taj broj sada krasiti njegov dres u nastupima za reprezentaciju Hrvatske.

   Ivan Perišić će na Evropskom prvenstvu, ako bude igrao, na dresu nositi broj 14. Foto: Damir Krajac / CROPIX

Broj četiri ostao je u vlasništvu Gvardiola, a još uvijek nikome nije jasno zašto su napravili takvu promjenu s obzirom da se zna šta broj četiri predstavlja Perišiću i koliko dugo ga je on nosio u dresu Vatrenih.

Upravo broj četiri Perišić je zadužio i kada je u januaru stigao iz Tottenhama u Hajduk i jasno je da je to najdraži broj ovog iskusnog fudbalera.

Što se tiče prvog tima reprezentacije Hrvatske ovaj 35-godišnjak je prije broja četiri još nosio na dresu brojeve 24 i 20. No, prije više od deset godina dobio je broj četiri i nosio ga preko deset godina, no zbog još uvijek nejasnih razloga taj broj sada je zvanično pripao Gvardiolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi