FIFA ekspresno dala dozvolu: Petar Sučić dobio pravo nastupa za Hrvatsku!
FIFA je ekspresno reagovala na zahtjev Petra Sučića (Foto: Goran Stanzl / Pixsell)

Promjena državljanstva

FIFA ekspresno dala dozvolu: Petar Sučić dobio pravo nastupa za Hrvatsku!

Midhat Šljivak

Veznjak Dinama Petar Sučić (20) dobio je pravo nastupa za reprezentaciju Hrvatske, potvrdio je Hrvatski nogometni savez (HNS).

Petar Sučić nedavno je odlučio napustiti dres reprezentacije Bosne i Hercegovine. Odbio je poziv u A tim i izrazio je želju da nastupa za Hrvatsku.

Hrvatski nogometni savez (HNS) odmah je predao zahtjev za promjenu sportskog državljanstva 20-godišnjeg veznjaka. Svjetska fudbalska federacija (FIFA) ekspresno je reagovala i dozvolila je promjenu državljanstva.

Sučić je tako od danas dobio pravo nastupa za reprezentaciju Hrvatske i sada očekuje poziv mlade ili A selekcije.

Oglasi

Ovaj fudbaler je dres omladinskih selekcija Bosne i Hercegovine oblačio 24 puta.

HNS zadovoljan odlukom FIFA

Odluku FIFA sa zadovoljstvom su dočekali u HNS-u. Predsjednik Marijan Kustić i direktor Stipe Pletikosa sada čekaju njegov prvi nastup u nacionalnom dresu.

"Drago nam je da Petru Sučiću sada definitivno možemo poželjeti dobrodošlicu u hrvatsku nogometnu obitelj."

"Raduje nas pozitivna odluka FIFA te mogućnost da se još jedan talentirani mladić nametne izbornicima i ojača konkurenciju u hrvatskim reprezentacijama. Zahvaljujem svima koji su dali svoj doprinos ovom pozitivnom raspletu, kao i Petru što s velikom željom bira igrati za Hrvatsku te njegovoj obitelji koja ga je u tom duhu odgojila", rekao je Kustić.

"Zadovoljstvo mi je što smo formalno završili još jedan ovakav postupak pred tijelima Svjetske nogometne federacije i zahvaljujem svima koji su sudjelovali u procesu, posebno mladom Petru i njegovoj obitelji."

"Vjerujemo da će on nastaviti uzlaznu putanju svog nogometnog razvoja i svojim vještinama osigurati mjesto u nacionalnim selekcijama. Svaki kandidat za reprezentaciju nam je itekako važan", dodao je Pletikosa.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1710447231
Nemogu oni bez BiH, toliko su bolji od nas ali opet kradu talent in BiH.....netreba njima, imaju, samo im je cilj BiH oslabit kako mogu....
2 1
Slobtz77
Kratko jasno ****m ti mamu prodanu nadam se da nećeš nikad zaigrati ili barem da igraš kao u Dinamu protiv Grka???
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi