Dušan Tadić je otkrio veliki problem u igri reprezentacije Srbije

I sam je bio razočaran, no nije ništa gotovo za njegovu selekciju.

Dušan Tadić je otkrio veliki problem u igri reprezentacije Srbije

Samir Mlaćo

Jasno je da u reprezentaciji Srbije mnoge stvari nisu po planu, a otvoreno je o tome govorio i iskusni Dušan Tadić. Posebno se to vidjelo danas kada su ih Kamerunci šokirali sa dva pogotka, a Srbija izgledala bezidejno, bez vođe na terenu.

Srbija je protiv Kameruna stigla samo do boda, iako je imala prednost od 3:1 u svojim rukama.

Nogometaši Srbije su razočarani, kao i navijači, brojne su kritike za današnju partiju, a činilo se da je veliki problem u reprezentaciji otkrio Dušan Tadić.

Naveo je da komunikacija mora biti mnogo bolja među igračima na terenu.

“Raduje ofanzivna igra, mogli smo da postignemo još više golova. Nadam se da će te šanse ući kada bude najpotrebnije. Možda treba i bolja komunikacija među igračima. Da pričaju i da se zna tačno šta se dešava. To očekujemo od svakoga“, rekao je Tadić.

Srbija će sada pratiti meč Brazila i Švicarske, te navijati za Brazilce, a zatim u posljednjem kolu grupne faze odmjeriti snage sa Švicarcima.

Oglasi

Bilo je danas pozitivnih, ali i negativnih stvari. Moramo da budemo pozitivni, pokazali smo da možemo dobiti u odlučujućim utakmicama“.

Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković također su stali pred kamere.

Imali smo sve u svojim rukama, naivno smo primili dva gola. Sad u narednoj utakmici sve zavisi od nas. Bod je malo sada, ali šta je tu je. Ostajek gorak okus. Želim da ponovo pogledam utakmicu, da vidim šta se dešavalo“, rekao je upravo Mitrović.

Svoje viđenje dao je i Sergej Milinković Savić.

"Na 3:1 smo morali da duže držimo loptu. Moralo je bolje, nadam se sada da će Švicarska izgubiti pa da mi idemo na pobjedu. Trebalo je duže da držimo loptu da prolazi vrijeme“, dodao je popularni SMS.

Razočaran je bio i selektor Srbije Dragan Stojković Piksi koji je dobio mnogo kritika.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Da je dobar dan i nije baš. Osjećamo frustraciju zbog rezultata. Imati 3:1 na ovakvom nivou... Da smo uspjeli da im dopustimo da dođu do 3:3 baš je frustrirajuće. Mislim da smo reagovali odlično nakon njihovog gola, ekipa se podigla i napravili smo odlične šanse i krunisali to s tri gola", počeo je Stojković za Arena Sport i nastavio.

"Onda visok izlazak naše odbrane i pokušaj pravljenja ofsajda na takvom nivou ne bi smio da se dešava, to je amaterski i koštalo nas je pobjede".

Top Komentari

Famos1987
Fatajte se aviona eventualno ??????????????? i fatajte se smrdije
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi