Nesvakidašnja objava Matića pred važan meč Srbije: "Utakmica počinje penalom..."

Zna se na šta je mislio

Nesvakidašnja objava Matića pred važan meč Srbije: "Utakmica počinje penalom..."

Samir Mlaćo

Sigurno će mnogo pažnje izazvati i današnji dueli na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Kada su naše komšije u pitanju, Hrvatska je jučer prošla dalje remijem protiv Belgije, dok Srbiju večeras očekuje pravi ispit.

Bivši reprezentativac Srbije Nemanja Matić dao je nesvakidašnju izjavu pred današnji meč Srbije i Švicarske na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Srbiji su potrebna tri boda i u svi u selekciji Orlova vjeruju u to, no jasno je da i Švicarci imaju svoju računicu.

Nemanja Matić se prisjetio duela prije četiri godine na Svjetskom prvenstvu kada je Švicarska savladala Srbiju 2:1, a dugo se pričalo o odluci sudije Felixa Brycha koji  nije dosudio penal za Srbiju nakon očiglednog prekršaja nad Aleksandrom Mitrovićem. Taj detalj pogledajte ovdje.

U Srbiji su mišljenja da su tada žestoko oštećeni, ali vjeruju da će im to danas biti dodatni motiv.

Matić je pred današnji meč koji počinje u 20 sati kazao.

Oglasi

"Ako je pravde, utakmica počinje penalom za Srbiju“, napisao je Matić.

Na današnjem meču pravdu će dijeliti Argentinac Fernando Rapallini.

U selekciji Srbije planiraju i određene promjene u sastavu.

Selektor Srbije donio je na dan utakmice odluku da iz prvih 11 makne Miloša Veljkovića, dok će na poziciji centralnog defanzivca, najvjerovatnije, zaigrati Stefan Mitrović.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Veljković je u finišu utakmice s Kamerunom, u 77. minuti, izašao zbog problema sa primicačem. Čini se nije spreman da bude starter večeras, pa bi Mitrović trebao dobiti šansu od prve minute u zadnjoj liniji između Nikole Milenkovića i Strahinje Pavlovića.

U ovoj grupi Brazil ima šest bodova, Švicarska tri, Kamerun i Srbija po jedan bod.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi