Hoće li Bosanac s tetoviranim ljiljanima poslati Srbiju kući?
Seferoviću je želja bila igrati za BiH, no već treći put u nizu je sa Švicarskom na Svjetskom prvenstvu.

Utakmica odluke

Hoće li Bosanac s tetoviranim ljiljanima poslati Srbiju kući?

E. Ganibegović

Švicarska i Srbija danas igraju utakmicu odluke u G grupi Svjetskog prvenstva, a u dresu Švicarske nastupit će napadač iz Sanskog Mosta s tetoviranim ljiljanima na ruci, Haris Seferović.

Mnogo je mogućih scenarija uoči posljednje dvije utakmice u G grupi Svjetskog prvenstva u Kataru.

Sve je još otvoreno, šansu ima i Kamerun, no malo je vjerovatno da će se moći vaditi protiv Brazila, te je Kariokama dovoljan bod za sigurno prvo mjesto i slanje Kamerunaca kući.

Tako se očekuje da se bitka za drugo mjesto i prolaz u osminu finala bije između Švicarske i Srbije. Švicarci su u boljem položaju jer im odgovara i bod, dok Orlovi moraju ići na pobjedu nakon poraza od Brazila i remija s Kamerunom.

# TIM UTA BOD GR
1. Brazil 2 6 3:0
2. Švicarska 2 3 1:1
3. Kamerun 2 1 3:4
4. Srbija 2 1 3:5

Očekujemo da za Švicarsku zaigra i napadač bh. porijekla Haris Seferović, inače momak rodom iz Sanskog Mosta.

Seferović je od 2013. godine član reprezentacije Švicarske i na 93 nastupa je postigao 25 golova, a ovo mu je treće Svjetsko prvenstvo.

Oglasi

Momak koji je u Bosni i Hercegovini prepoznatljiv po tetovaži ljiljana koju ima na ruci, htio je da igra za Zmajeve, ali mu se ta želja nije ispunila.

"To je moja želja, kao i želja mojih roditelja. Ipak, od nekoliko faktora zavisi da li će se to i desiti", rekao je Seferović davne 2009. godine.

Kada već nije uspio u dresu Bosne i Hercegovine, jeste u dresu Švicarske i to tri puta - nastupiti na Svjetskom prvenstvu. 

S obzirom na to da mu je 30 godina, vrlo je moguće da mu Mundijal u Kataru nije posljednji u karijeri, a vidjet ćemo može li danas biti ključna figura Švicarske u pohodu na osminu finala.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Protiv Brazila i Kameruna je ulazio s klupe, a jedini gol na Svjetskim prvenstvima do sada postigao je u svom debiju na Mundijalima, 15. juna 2014. godine kada mu je 15 minuta na terenu bilo dovoljno da zatrese mrežu Ekvadora i donese pobjedi Švicarskoj (2:1) u trećoj minuti sudijske nadoknade.

Utakmica između Švicarske i Srbije igra se od 20 sati, a u isto vrijeme igra se i meč Brazila i Kameruna. 

Promo

Top Komentari

axel42
Jakog mi patriote! Pun mi racku takvih! Što neigra za BIH kad je takav patriota?
0 2
denimen9
Seferović je mnogo toga, ali nikako igrač odluke haha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi