Fudbalsko ludilo kreće od 20. juna
Foto - EPA

Championship se vraća

Fudbalsko ludilo kreće od 20. juna

M. Šljivak

Klubovi iz engleskog Championshipa spremni su za povratak na terene od 20. juna.

Kako tvrdi Daily Express, klubovi iz drugog razreda engleskog fudbala spremni su da se vrate na terene od 20. juna i da za manje od mjesec dana odigraju preostalih devet kola.

To bi značilo da će se pet kola odigrati vikendima, četiri sredinom sedmice, a prvenstvo bi se trebalo završiti 18. jula.

Tako bi ostalo i dovoljno vremena da se završi i doigravanje za preostalo mjesto u Premiershipu za narednu sezonu.

Igrači su već potpisali protokol od 47 stranica u kojem pristaju na sve uslove socijalne distance, a uskoro bi 20. juni trebao postati i zvanični datum nastavka Championshipa.

Leeds je trenutno na vrhu lige sa bodom prednosti ispred West Bromwicha i sedam ispred Fulhama koji drži mjesto za doigravanje gdje su još Brentford, Nottingham Forest i Preston.

A dok nema ostalih liga u kladionici Mozzart se možete kladiti na utakmice njemačke Bundeslige.

Već ovog vikenda imamo nekoliko zanimljivih utakmica. Najveću pažnju privlači Bayern, ali derbi se igra u utorak kada Bavarci gostuju kod velikog rivala Borussije.

Svoje opklade ostavite OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi