Fudbalsko rivalstvo još živi: "Radije bih umro od smrzavanja nego obukao dres PSG-a"

Nije čudo zašto ga u Marseilleu obožavaju i dan danas

Fudbalsko rivalstvo još živi: "Radije bih umro od smrzavanja nego obukao dres PSG-a"

Istinsko fudbalsko rivalstvo je sve rijeđe od kako je novac preuzeo primat u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu. Ipak, ostalo je još fudbalera koji preko svojih principa nikada ne bi prešli, a jedan od njih je i Andre-Pierre Gignac.

Nekadašnji napadač Marseillea, koji je i dan danas omiljen među navijačima ovog kluba, se nedavno povezivao sa transferom u Milan, dok se nešto ranije špekulisalo da bi se mogao vratiti u Francusku i obući dres Monaca.

Podsjetimo, Gignac je 2015. godine napustio Marseille kada je otišao u Meksiko gdje je do sada za tamošnji Tigers odigrao 146 utakmica i postigao 81 gol.

Govoreći o transfer špekulacijama Gignac nije mogao da se ne dotakne i PSG-a, velikog rivala njegovog nekadašnjeg kluba, Marseillea.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Radije bih umro od smrzavanja nego obukao dres Montereyja (Meksiko) ili PSG-a... Kada je u pitanju Monaco, bilo je nekog kontakta. Ali istina je da Monaco kupuje mlade igrače kako bi ih kasnije prodao. Žele ih razviti i prodati kao što su uradili sa Mbappeom ili Lemarom... Mislim da ne bi bilo dobro za mene da se vraćam u Francusku, osim u slučaju da se radi o Marseilleu", poručio je Gignac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi