Giroud napušta Chelsea
(Foto: EPA)

Vraća se u Francusku

Giroud napušta Chelsea

Midhat Šljivak

Olivier Giroud napustiće londonski Chelsea.

Nakon samo šest mjeseci u timu sa Stamford Bridgea, Giroud je počeo pregovore o odlasku, a novi tim bi trebao biti Marseille.

Iskusni napadač koji će u septembru napuniti 32 godine pregovara sa francuskim velikanom i izvjesno je da će pojačati redove ovog tima.

Tako će se Giroud nakon šest godina u Engleskoj vratiti u Francusku. Tamo je igrao za Grenoble, Istres, Tours i Montpellier, a 2012. godine je stigao u London i obukao je dres Arsenala.

Za Topnike je igrao sve do januara ove godine kada je otišao u redove gradskog rivala Chelseaja, ali očigledno da na njega novi menadžer Maurizio Sarri ne računa.

Chelsea već odavno traži nova napadačka rješenje, a Giroud će kući u Francusku nakon punih šest godina na Ostrvu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U Marseille će stići kao svjetski prvak, ali i sa novom frizurom jer je ispunio obećanje da će se ošišati ako Trikolori

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi