Fuenlabrada slavila, Sulejmanović bez nastupa

ACB liga, 2.kolo

Fuenlabrada slavila, Sulejmanović bez nastupa

E. Ganibegović

Fuenlabrada je u drugom kolu ACB lige na gostujućem parketu savladala MoraBanc Andorru sa 94:95.

U neizvjesnoj utakmici, koja je ušla u jedan produžetak, Fuenlabrada je napravila iznenađenje i stigla do svoje prve pobjede u novoj sezoni.

MoraBanc Andorra je igrala bolju košarku u prvom poluvremenu, te tako imala prednost od pola koša, 42:41.

Fuenlabrada je zaigrala nešto bolje u trećoj četvrtini meča, pa tako sebi obezbijedila prednost od šest poena prije posljednje dionice. Međutim, domaća ekipa je u četvrtoj četvrtini igrala dobro, te uspjela odvesti utakmicu u produžetak.

Neizvjesnost se nastavila, ali na kraju su gosti u produžetku bili bolji za pola koša, pa tako stigli do svoje prve ovosezonske pobjede sa 94:95.

Treba napomenuti kako ni u ovoj utakmici u sastavu Fuenlabrade nije bio bh. reprezentativac Emir Sulejmanović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi