Prvi čovjek Slobode otpustio sve u klubu, osim sebe

Saopštenje predsjednika UO FK Sloboda

Prvi čovjek Slobode otpustio sve u klubu, osim sebe

E. Ganibegović

Predsjednik Upravnog odbora FK Sloboda, Elmir Šećerbegović, oglasio se saopštenjem za javnost u kojem je otkrio da je potpisao raskide ugovora s mnogima iz kluba.

FK Sloboda ispao je iz Premijer lige Bosne i Hercegovine. Tuzlanski tim danas je poražen od Željezničara s 1:2 u 33. kolu i to je za njih značio i definitivan kraj.

Kako je Leotar u Trebinju bio bolji od Širokog Brijega, tuzlanski tim je pao na posljednje mjesto i s njega će u niži rang, Prvu ligu FBiH.

Nakon ispadanja u drugi rang bh. fudbala, saopštenjem za javnost oglasio se predsjednik Upravnog odbora FK Sloboda, Elmir Šećerbegović, a koje prenosimo u cjelosti i bez izmjena. Otpustio je sve u klubu, osim sebe. Iako je najodgovorniji. 

"Želim ovim putem da se javno izvinim navijačima i simpatizerima FK Sloboda za rezultatski fijasko koji smo doživjeli u ovoj sezoni. Ovo govorim prvenstveno iz razloga što poznavajući naš mentalitet, odgovornost će se prebacivati sa jednog na drugog. Igrači će reći da finansijski nisu bili situirani, struka će reći da nisu imali kvaliteta u igračkom kadru i uslove za treniranje, sportski sektor da nisu raspolagali sa dovoljno velikim budžetom, dok će ostali sleći ramenima i reći, pa dobro, dali smo sve od sebe.

Međutim, ovom prilikom želim da im pomognem i poručim da ja kao predsjednik neću traziti krivicu u njima, niti tražiti njihovu odgovornost, jer sam ja kao najodgovornija osoba dopustio sve gore navedeno. Također, dopustio sam da igrački kadar živi pod strahom od utakmica, da treneri po parkinzima bježe i ne javljaju se sedmicima, da pola radne zajednice ima problema sa alkoholom, da se rade eksperimenti sa igračkim i stručnim kadrom, da moram spašavati njihovo psihičko stanje onemogućavanjem komentarisanja klupskih objava na društvenim mrežama.

Oglasi

Zbog svega navedenog moram snositi odgovornost, pogotovo kada sam već prije godinu i šest mjeseci primjetio te pojave, a ostao sam i dalje dio te priče. Treba napomenuti da krivce za današnji scenarij ne treba tražiti u očito dogovorenom posljednjem kolu Premijer lige BiH (ko imalo prati fudbal neka pregleda snimke), a pogotovo ne u ekipi Željezničara čiji su igrači i navijači dostojanstveno predstavili svoj klub. Sami smo se doveli u ovu situaciju, koja traje posljednjih godina, pa krivimo sve i svakoga osim sami sebe.

Na kraju, navijačima koji su u posljednjim kolima i pored svog razočarenja pokazali svoju ljubav prema klubu, mnogo hvala. Vrhunac je bio danas i neka niko se ne usudi da kaže da nismo imali podršku.

Zbog svega navedenog sam večeras uradio ono što sam trebao još prije 2 godine. Potpisao sam raskide ugovora sa svim stručnim osobljem, kompletnim sportskim sektorom, generalnim direktorom, tehničkim sektorom i većim dijelom radne zajednice, koja je svojim radom, odnosno neradom aktivno doprinosila ovakvom stanju.

Na kraju i najvažnije, predao sam svoj mandat nazad klupskoj skupštini koja će ocijeniti moj i rad Upravnog odbora.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Molim vas primite moje duboko izvinjenje", istakao je Elmir Šećerbegović. 

Nakon ovog saopštenja, očito je da prvi čovjek Slobode ne vidi krivca u sebi, koliko god to naglašavao u saopštenju. Nabrojao je svega i svačega, ali neopozivu ostavku nije podnio, nego je, onako znalački, svoj mandat stavio na raspolaganje Skupštini koja mu je zapravo i dozvolila da "odvede" Slobodu u niži rang.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Slana_carsija
Ovaj ne prestaje da misli kako smo mi budale! Kreteni jedan, obećao si 10 najboljih igrača, a ispadas kao zadnji na tabeli. Je$li te svi racunari svijeta. Ne znam samo da li si bezobrazan ili glup, ili oboje
7 0
NorthSide
Hahahahahaha e ovo je gospodin!
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti