Arsenal se u susjedstvu udaljio od titule prvaka
Poraz Topnika za kraj 2023. godine (Foto: EPA)

Fulham bolji od Topnika

Arsenal se u susjedstvu udaljio od titule prvaka

Midhat Šljivak

Arsenal je u 20. kolu Premiershipa poražen na Craven Cottageu od gradskog rivala Fulhama s 2:1 i Topnici su u jako lošem nizu od tri utakmice bez pobjede.

Fulham je savladao Arsenal s 2:1 i tim Mikela Artete je napravio još jedan kiks u borbi za titulu prvaka koja će nakon danas biti znatno otežana.

Topnici odlično otvaraju meč i u petoj minuti dolaze do vodstva. Udarac Martinellija brani Leno, na pravom mjestu je Bukayo Saka koji postiže pogodak za vodstvo gostiju od 1:0.

Fulham se nakon primljenog gola budi i kreće ofanzivno prema golu Arsenala. To im se isplatilo u 29. minuti kada Raul Jimenez pogađa za izjednačenje rezultata na 1:1.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a u nastavku Fulham stiže do vodstva nakon 15 minuta igre u drugom poluvremenu. De Cordova-Reid postiže pogodak za prednost Fulhama od 2:1.

Domaći tim se očekivano povukao i Arsenal je preuzeo kontrolu nad utakmicom. Imao je tim Mikela Artete nekoliko opasnih situacija pred golom Fulhama, no prave završnice nije bilo.

Oglasi

Fulham je mogao povećati prednost u 88. minuti kada Pereira pogađa prečku iz slobodnog udarca. Na njegovu žalost falilo je nekoliko centimetara.

Na kraju je Fulham upisao pobjedu od 2:1. Arsenal je ovim porazom sam sebi otežao borbu za titulu prvaka, no dobra stvar za Topnike je što su još uvijek u igri.

Trenutno je Arsenal na četvrom mjestu Premiershipa s 40 osvojenih bodova. Isti broj bodova ima Manchester City koji ima i meč manje, Aston Villa 42, kao i vodeći Liverpool koji je također na utakmici manje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 20. kolo:

Fulham - Arsenal 2:1

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...realno,oni i nisu bili ni u kakvim kombinacijama za titulu...tu su samo Liverpool koji jos uvijek ne bi imao poraz da sudija nije dodijelio pobjedu Tottenhamu i City koji bi imao -15 u odnosu na Liverpool da ga ne guraju sudije iz kola u kolo...Liverpool uzima sve ove sezone...
0 4
DOKTOR_GAZ_
RASUO ih WEST HAM, UBIO ih FULHAM, ali svaki drugi prosjecan navijac ARSENALA ima SIFRU:"LONDON IS RED"..Sta drugo, NEGO NASMIJATI SE..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi