Burnley ispratio Fulham u Championship

Londonski klub zvanično ispao iz elite

Burnley ispratio Fulham u Championship

H. Zilić

Ekipa Fulhama od večeras je i zvanično ispala u Championship.

Londonskom timu je trebao trijumf protiv Burnleya u 35. kolu da bi matematički zadržali šanse u posljednja tri kola, međutim gosti su slavili sa 0:2.

Mrežu Fulhama načeo je Westwood u 35. minuti na asistenciju Vydre, da bi Wood u 44. minuti pogodio za 0:2.

Tri kola prije kraja Premiershipa jasno je da ligu napuštaju Fulham, WBA i Sheffield United.

Fulham sada za zonom spasa zaostaje deset bodova, tri kola prije kraja.

I utrka za titulu Engleskoj je gotova stvar, dok će neizvjesno biti u borbi za Ligu prvaka, ali i plasman u ostala evropska takmičenja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovome dodajmo da su novi članovi Premiershipa Norwich i Watford, dok će se treći član znati nakon utakmica play offa u koji su se plasirali Brentford, Swansea, Barnsley i Bournemouth.

Tako će se Fulham nakon jedne sezone ponovo vratiti u Championship i lagano preuzimaju titulu "jo-jo" tima, ekipe koja iz sezone u sezonu igra na relaciji Premiership - Championship.

Promo

Top Komentari

bistrik87
Stete Fullham uvjek simpatican klub, sa nevjerovatno lijepim i nostalgicnim stadionom.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi