Fulham se obradovao porazu Cardiffa, ko će na kraju u Premier ligu?

Derby večeras bolji od Cardiffa

Fulham se obradovao porazu Cardiffa, ko će na kraju u Premier ligu?

E. Škorić

U zaostaloj utakmici 38. kola engleskog Championshipa Derby je s 3:1 savladao Cardiff.

Nakon ove pobjede Derby je dospio na šesto mjesto koje vodi u play-off za plasman u Premier ligu, dok je Cardiff ostao na drugom mjestu.

Derby se dakle bori da uđe u razigravanje, a velški klub želi da direktno ide u Premier ligu, nakon što je to već osigurao Wolverhampton. Nakon ove utkamice, Cardiff je sa 86 bodova i dalje drugi, no samo bod manje ima trećeplasirani Fulham, a do kraja su ostala još dva kola.

Ukoliko Cardiff upiše pobjede, proslavit će direktan plasman u Premier ligu, a ako se to ne desi, žalit će tim Vincenta Tana zbog večerašnjeg poraza.

Gosti su poveli golom Patersona u 28. minuti, ali je u nastavaku Derby s tri gola stigao do preokreta.

Redom su zabijali Jerome, Vydra i prvospomenuti Jerome u 90. minuti za konačnih 3:1.

Championship, 38. kolo:
Derby - Cardiff 3:1 (Jerome 69, Vydra 82, Jerome 90/ Paterson 28)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti