Ludnica u Championshipu, Tanov Cardiff se pita

Žestoka borba za vrh

Ludnica u Championshipu, Tanov Cardiff se pita

E. Škorić

Nogometaši Fulhama su večeras u susretu 44. kola Championshipa, kao gosti, savladali nezgodni Milwall sa 3:0.

Fulham je novom pobjedom došao korak bliže direktnom plasmanu u Premier ligu. Wolverhampton je ranije osigurao povratak u elitni rang takmičenja, ali Fulham je još podaleko od tog ostvarenja.

Na Craven Cottageu su na dobrom putu. Imaju 85 bodova i drugoplasirani su dva kola prije kraja. No, ne ovise sami o sebi. Naprotiv, sve je u rukama Cardiffa čiji je vlasnik Vincent Tan.

Cardiff ima dva boda manje od Fulhama, ali i dvije utakmice manje od londonskog kluba. Dakle, Fulham ne ovisi sam o sebi. Po svemu sudeći ili Fulham ili Cardiff će direktno izboriti Premier ligu.

Inače, Sessegnon, McDonald i Mitrović pogađali su večeras za pobjedu Fulhama u Londonu na The Den stadionu.

Ekipe od 3. do 6. mjesta igrat će razigravanje i najbolji će se Wolvesu i Fulhamu ili Cardiffu pridružiti na putu za Premier ligu, a i tu je dosta neizvjesnosti.

Poslije trećeplasiranog Cardiffa nalazi se Aston Villa sa 79 bodova, Middlesbrough i Milwall imaju po 69, a barem još pet timova nadaju se plasmanu u play-off. Sedmoplasirani Derby ima 68, Preston i Sheffield po 66 bodova, Brendford i Bristol City po 65... Dakle, osim vodećeg Wolvesa, preostalih 10 timova bori se do kraja za direktan plasman ili za plasman u play-off.

Neizvjesno je i u borbi za opstanak. Sunderland se teško može spasiti, ali Barnsley i Burton, koji su u opasnoj zoni, imaju i dalje nadu da mogu da se išluoaju u preostala tri kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti