Fulham se vraća u Championship, Mitrović ostaje u Premier ligi?

Dosta je zainteresovanih za srbijanskog napadača

Fulham se vraća u Championship, Mitrović ostaje u Premier ligi?

Fulham se u elitnom rangu engleskog fudbala zadržao samo jednu sezonu. Ekipa sa Craven Cottagea je imala svijetlih trenutaka, ali na kraju nije bila ni blizu da izbori opstanak u Premiershipu.

Tako će Fulham naredne sezone opet igrati u Championshipu, a ponovo će se pokušati vratiti u Premiership bez pomoći svog ponajboljeg igrača - Aleksandra Mitrovića.

Robusni srbijanski napadač je već odavno zapao za oko nekolicini engleskih klubova, pa bi, za razliku od svog Fulhama, i naredne sezone mogao igrati u Premier ligi.

Ime Aleksandra Mitrovića se povezivalo sa Evertonom, West Hamom i Brightonom, a možda upravo u redovima popularnih "Galebova" dočeka narednu sezonu.

Naime, britanski Mirror tvrdi da je Brighton jako blizu da osigura Mitrovićev potpis. Ipak, Brighton o potencijalnim pojačanjima može razmišljati tek kada i matematički osigura opstanak u Premiershipu.

Brighton se dva kola prije kraja sezone nalazi na 17. poziciji u PL, sa četiri boda više od Cardiffa koji je u zoni ispadanja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ostaje da se vidi da li će Brighton, ukoliko odluči krenuti po Mitrovićev potpis, uspjeti pobijediti konkurenciju.

Treba istaći da su se pojavile informacije da Aleksandar Mitrović ima i unosne ponude iz Kine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi