Furija furiozno
Pao Gasol

Eurobasket 2009

Furija furiozno

Najveći favoriti za naslov evropskog prvaka, reprezentacija Španije, danas je konačno protiv Litvanije odigrala onako kako se to od njih očekuje, te slavila pobjedu rezultatom 84:70.

Furija je u furioznoj seriji od 25:0 tokom druge četvrtine slomila otpor oslabljenih Litvanaca, te došla do zaslužene pobjede i nadomak plasmana u četvrtfinale.

Pao Gasol je bio na visini zadatka, a kada je to slučaj onda obično Španija pobjeđuje. Centar LA Lakersa je ubacio 19 poena, te imao i osam skokova i tri blokade. Juan Carlos Navarro je pridodao 13, a Rudy Fernandez 11 poena.

Kod poraženih, Marijonas Petravičius sa 13 poena i 8 skokova prvo ime.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.